Samohrana majka pronađena mrtva

Beživotno tijelo Vesne Janjetović (50), mještanke prijedorskog naselja Tukovi, pronađeno je u cetvrtak u tom mjestu u rijeci Sani.

Leš su izvukli prijedorski vatrogasci oko 14.20, nakon što su ih o beživotnom tijelu koje pluta vodom obavijestili iz Hitne pomoći.

 

 

“Mi smo tijelo nesretne žene izvukli iz dubine od oko tri metra. Nju su, nakon što su primijetili tijelo u vodi, neuspješno pokušavali da izvuku kupači koji su se tu nalazili. Nakon što im to nije pošlo za rukom, pozvali su broj Hitne pomoći”, kazao je Radenko Petrić, vođa tima specijalne jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom.

O ovom događaju juče se nisu izjasnili dežurni tužilac Ljubo Macanović, kao ni pripadnici prijedorske policije koji su bili na uviđaju.

Nezvanično se saznaje da je naređena obdukcija leša kako bi se saznalo na koji način je tačno stradala Janjetovićeva.

Ona je bila samohrana majka koja je školovala dvoje djece nakon što joj je suprug poginuo u ratu, a radila je u prijedorskoj keksari “Mira”.

Vijest da je njeno tijelo pronađeno u Sani šokorala je njene radne kolege. Oni tvrde da je Vesna bila vrijedna radnica, koja je hljeb za sebe i svoju djecu zarađivala u pogonu vafla.

Njene radne koge kažu da je duže vrijeme bila na bolovanju jer je imala problema s kičmom, te da se pripremala za odlazak u invalidsku penziju. Rukovodstvo prijedorske keksare odlučilo je pomoći kćerki i sinu Janjetovićeve u pripremama oko sahrane. Tvrde da će im i na druge načine pružiti svu potrebnu vrstu pomoći i podrške.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.