FK Trnopolje

Prije nekoliko dana, nego li ce nastupiti mubarek mjesec Ramazan, a evo danas smo vec ispostili jednu njegovu trecinu, posjetio sam fudbalski klub u Trnopolju, FK Trnopolje, koji se poput Feniksa ponovo dize i pored svih problema i poteskoca nastoji da krene sa radom i takmicenjima…

FK Trnopolje osnovano je proslog stoljeca, tacnije 1984. godine i evo ponovo nakon visegodisnje pauze, zbog dobro poznatih razloga i dogadjaja, pocelo je da zivi.

Poslije rata klub su vodili pojedinci ali im je on vise sluzio za pranje para, nego da se napravi dobar sportski kolektiv i nasoj djeci ponudi bogatiji sadrzaj, tako da je na kraju klub doveden na ivicu provalije, mada od nje u sustini nije daleko ni bio.

Sa dolaskom novih ljudi, poput Amira Kararica, Dzevada Velica i drugih koji se zaista nesebicno i pozrtvovano zalazu da podignu na noge FK Trnopolje, moze se raci da je doslo do promjene i da se ovakvim nacinom rada mogu i ocekivati rezultati, naravno, sve uz uslov podrske lokalne zajednice…

 

Dok sam pratio jedan od treninga fudbalera FK Trnopolja, razgovarao sam sa Velic Dzevadom o trenutnoj situaciji u klubu, trenutnim akcijama, planovima za buducnost itd.

I pored visenacionalnog sastava, gdje u klubu zajedno igraju i Bosnjaci i Ukrajinci i Srbi, barem s te strane u klubu nema problema i klub ima podrsku sviju u lokalnoj zajednici. Registrovano je 19 igraca koji bi se trebali poceti takmiciti iduce nedelje u novoj sezoni IV lige RS-a, a uprava kluba ima ambicije da za dvije godine klub dovede u visi rang.

Upravu kluba cine: Slavisa Lazuta, Velic Dzevad, Kararic Amir, Pilipovic Darko, Dragisic Radoslav i Dervis Trnjanin-Calton.

 

Pored renoviranja stadiona, zamjenjene su kucice za igrace i delegate, koje su bile u fazi raspadanja i nisu licile ni na sto, a ulazu se ogromni napori i na sredjivanju klubskih prostorija, gdje se do sada ipak uspjelo napraviti vidljive pomake a vjerujem da ce se to moci vidjeti i na par slika koje cu postaviti a koje su slikane prije i poslije radova…

Naravno nista od ovoga ne bi bilo moguce bez podrske nasih ljudi, sponzora koji vole sport a  pogotovo nogomet i koji zele da pomognu ovaj klub da stasa i da pocne da igra i daje rezultate.

 

 

 

Kao sto rekoh na pocetku, unatoc cjelokupnoj ekonomskoj situaciji i nasoj hronicnoj bolesti-besparici, ipak Trnopolje uz skromnu pomoc pojedinaca pokazuje dobre rezultate, i ako ovako nastave raditi, kao i podrzavati svoj klub, Trnopoljci a i mi svi sa njima, bicemo bogatiji za jos jedan dobar sportski kolektiv.

Vec se krenulo i sa osnivanjem pionirske sekcije, koja je neophodna da bi se klub mogao takmiciti, a klub je do sada imao i nekoliko pripremnih utakmica sa klubovima iz Prijedora, od kojih se neki takmice u visem rangu.

Toliko za ovo prvo javljanje iz FK Trnopolja, za kraj bih istakao nekoliko sponzora koji su doprinijeli svemu ovome a to su Mehmedagic Samir-Kuna, Elezovic Emin-Njuca, Kararic Edin, Kararic Emir, Unijat Mladen i Sivac Zilhad, kao i firma Norbos koja je pomogla oko izrade konstrukcija za kucice za igrace i delegata…

Iskreno se nadam da ce klub naici na jos bolju podrsku, i da cemo u buduce imati lijepih sportskih vijesti sa ovoga kraja, a svi koji trenutno zele saznati vise o klubu kao i nacinu na koji mogu pomoci klub, mogu to uciniti preko Velic Dzevada na broj telefona 066 789 540.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.