FK Trnopolje

Prije nekoliko dana, nego li ce nastupiti mubarek mjesec Ramazan, a evo danas smo vec ispostili jednu njegovu trecinu, posjetio sam fudbalski klub u Trnopolju, FK Trnopolje, koji se poput Feniksa ponovo dize i pored svih problema i poteskoca nastoji da krene sa radom i takmicenjima…

FK Trnopolje osnovano je proslog stoljeca, tacnije 1984. godine i evo ponovo nakon visegodisnje pauze, zbog dobro poznatih razloga i dogadjaja, pocelo je da zivi.

Poslije rata klub su vodili pojedinci ali im je on vise sluzio za pranje para, nego da se napravi dobar sportski kolektiv i nasoj djeci ponudi bogatiji sadrzaj, tako da je na kraju klub doveden na ivicu provalije, mada od nje u sustini nije daleko ni bio.

Sa dolaskom novih ljudi, poput Amira Kararica, Dzevada Velica i drugih koji se zaista nesebicno i pozrtvovano zalazu da podignu na noge FK Trnopolje, moze se raci da je doslo do promjene i da se ovakvim nacinom rada mogu i ocekivati rezultati, naravno, sve uz uslov podrske lokalne zajednice…

 

Dok sam pratio jedan od treninga fudbalera FK Trnopolja, razgovarao sam sa Velic Dzevadom o trenutnoj situaciji u klubu, trenutnim akcijama, planovima za buducnost itd.

I pored visenacionalnog sastava, gdje u klubu zajedno igraju i Bosnjaci i Ukrajinci i Srbi, barem s te strane u klubu nema problema i klub ima podrsku sviju u lokalnoj zajednici. Registrovano je 19 igraca koji bi se trebali poceti takmiciti iduce nedelje u novoj sezoni IV lige RS-a, a uprava kluba ima ambicije da za dvije godine klub dovede u visi rang.

Upravu kluba cine: Slavisa Lazuta, Velic Dzevad, Kararic Amir, Pilipovic Darko, Dragisic Radoslav i Dervis Trnjanin-Calton.

 

Pored renoviranja stadiona, zamjenjene su kucice za igrace i delegate, koje su bile u fazi raspadanja i nisu licile ni na sto, a ulazu se ogromni napori i na sredjivanju klubskih prostorija, gdje se do sada ipak uspjelo napraviti vidljive pomake a vjerujem da ce se to moci vidjeti i na par slika koje cu postaviti a koje su slikane prije i poslije radova…

Naravno nista od ovoga ne bi bilo moguce bez podrske nasih ljudi, sponzora koji vole sport a  pogotovo nogomet i koji zele da pomognu ovaj klub da stasa i da pocne da igra i daje rezultate.

 

 

 

Kao sto rekoh na pocetku, unatoc cjelokupnoj ekonomskoj situaciji i nasoj hronicnoj bolesti-besparici, ipak Trnopolje uz skromnu pomoc pojedinaca pokazuje dobre rezultate, i ako ovako nastave raditi, kao i podrzavati svoj klub, Trnopoljci a i mi svi sa njima, bicemo bogatiji za jos jedan dobar sportski kolektiv.

Vec se krenulo i sa osnivanjem pionirske sekcije, koja je neophodna da bi se klub mogao takmiciti, a klub je do sada imao i nekoliko pripremnih utakmica sa klubovima iz Prijedora, od kojih se neki takmice u visem rangu.

Toliko za ovo prvo javljanje iz FK Trnopolja, za kraj bih istakao nekoliko sponzora koji su doprinijeli svemu ovome a to su Mehmedagic Samir-Kuna, Elezovic Emin-Njuca, Kararic Edin, Kararic Emir, Unijat Mladen i Sivac Zilhad, kao i firma Norbos koja je pomogla oko izrade konstrukcija za kucice za igrace i delegata…

Iskreno se nadam da ce klub naici na jos bolju podrsku, i da cemo u buduce imati lijepih sportskih vijesti sa ovoga kraja, a svi koji trenutno zele saznati vise o klubu kao i nacinu na koji mogu pomoci klub, mogu to uciniti preko Velic Dzevada na broj telefona 066 789 540.

1 comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.