Neka desavanja ovogodisnje manifestacije “Dani Kozarca”

 

Ferid Leka piše:

Kao sto sam i obecao da cu vam se javiti o proslim desavanjima, odnosno Danima Kozarca, svoje obecanje i ispunjavam…

17.7. 2009. god.turnirom u nogometu na travi poceli su Dani Kozarca.  Turnir se odrzao na stadionu FK Bratstva i bio je podijeljen u dvije grupe. Prva grupa su bili veterani gdje je prijavljeno sest ekipa a druga grupa bili su seniori sa 10 prijavljenih ekipa.

Od sveg najvaznije je bilo da smo se lijepo druzili a jos ljepse je bilo kad su djeca navijala za svoje oceve koji su se tromo kretali ali nisu odustajali. Veterani su igrali 17.jula da bi 19. jula bilo finale i turnir za seniore. Kod veterana prvo mjesto osvojili su Jakupovici  a kod seniora najbolja je bila ekipa zlatara SOLO predvodjena sa sve boljim Halakom.

Sve u svemu turnir je prosao u lijepoj i sportskoj atmosferi a zelio bi se zahvaliti organizatoru  na dobro odradjenom poslu. Za kraj jos da dodam da je sav prihod od uplata i od  prodanog pica otisao na racun FK Bratastva.

Period od 19. jula pa sve do 26 jula bio je mozemo tako reci bez nekih aktivnosti izuzev 20 jula kad je obavljena sehitska djenaza,

26. jula odigrane su i dvije utakmice na stadionu FK Bratstva. Prva utakmica je igrana izmedju veterana FK Bratstva i OFK Mrakovice protiv veterana Kosova kod Maglaja.

Pobjedili su nasi veterani 3:2 ali to je bilo najmanje vazno, koliko je vazno bilo druzenje sa gostima iz Kosova. Njih oko 50-ak je posjetilo nase mjesto u uzvratnoj posjeti jer smo mi takodje prije dva mjeseca bili u posjeti kod njih. O ovoj posjeti je bilo pisano  na ovoj stranici,  FK Bratstvo je zajedno sa Mjesnom zajednicom Kozarac bio domacin gostima iz Kosova i  rekao bi da su gosti bili zadovoljni sa nasim prijemom.

U ekipi veterana Bratstva i Mrakovice mogli su se vidjeti igraci koji su sa srcem igrali u ovim klubovima poput Salke, Zlatana Grozdanica, Nijaza Mujkanovica, Herge, Cale, i ostalih a nagradjeni su od strane publike sa velikim aplauzom.

Druga utakmica koja se igrala je nasa tradicionalna utakmica FK Bratstvo-Dijaspora. Na stadionu se iskupilo po prilican broj gledalaca i vjerujem da su uzivali u vrlo lijepoj i korektnoj utakmici gdje je Bratstvo bilo uspjesnije i pobjedilo sa 5:2 ali ni dijaspora se nije pokazala losom  jer kad bi imali dva tri nastupa i dva tri zajednicka tereninga omjer bi bio sigurno drugaciji.

No i ovdje je najmanje bio vazan rezultat  koliko druzenje i zelja nasih momaka iz dijaspore da jednom zaigraju na igralistu pokraj pilane.

Takodje na stadionu ovaj dan su se mogli pojesti i cevapi  i razhladiti sa svim vrstama bezalkohonih pica a i pivom koja je neisostavna u ovim toplim danima, FK Bratstvo se potrudilo da tu bude i stand sa reklamnim materijalom i suvenirima neseg kluba po vrlo povoljnim cijenama. Takodje i sa ovih utakmica sav prihod je isao na racun naseg kluba.

Na pocetku utakmice Midho Fazlic je urucio novac koji je zaradjen  u Holandiji na koncertu koji je odrzan za pomoc 3 kluba na prijedorskoj opstini i to Bratstvo, Brdo i Bereku sto znaci da su i ostala dva kluba  dobila isti novcani iznos.

Kao organizator htio bi se zahvaliti na velikoj pomoci Mami (Mirzeti) koja je pekla cevape, Camilu Dergicu koji je sa Elvirom Softicem stajao iza sanka pica, Safetu Sahuricu koji je bio zaduzen za prodaju suvenira Bratstva, Kasimu Kusuranu i Asimu Mahmuljinu koji su naplacivali karte, Midhi Fazlicu koji je zajedno sa mnom trazio sponzore za ovu utakmicu, na kraju i voditelju ovog programa Ismetu Sahuricu -Bijelom

Treba da ovde spomenem i nase sponzore ove utakmice a to su;KOZARAC.BA’; MZ KOZARAC; Picerija LEONARDO; Zlatara SOLO; Caffe bar INTERMEZO; Zlatara BAJRIC; .Grill SAHRA’; Trgovina MIX; Brza hrana  ADO-GRILL; Caffe bar PICADILY; Diskoteka SPIDER;  Frizerski salon REFKA; Prziona kafe KOZARKA; Trgovina GULAS; Frizerski salon MAIDA; Caffe bar MUSTANG; D.O.O. MM90 Mesnica DANY; Disko bar AQUA; D.O.O.MESICI; Restoran STARI GRAD; Caffe bar GALERIJA;  Internet NET-VIZION;D.O.O. ART; Restoran NEIRA; Pekara MRAKOVICA;

Ispred orgazacionog odbora puno im se zahvaljujem i nadam se i u buduce da cemo imati podrsku u organizovanju ovih sportskih dogadjaja.

Zahvaljujem se i svim igracima, trenerima, publici koji su svojim prisustvom ovo sve podrzali i velikim aplauzom nagradili i igrace i organizatore na jednom lijepo provedenom poslijepodnevu.

Poslije utakmica, nevecer, odrzan je i koncert na skolskom igralistu pod pokroviteljstvom FK BRATSTVA i MZ KOZARAC.

Koncert je poceo oko 21:00h. Voditelj programa, neumorni Ismet Sahuric, pozdravio je sve prisutne a zatim je najavljena himna Bosne i Hercegovine. Poslije intoniranja himne slusali smo jednu lijepu recitaciju u izvedbi Ene i Adina Sahurica.

Sve prisutne  pozdravio je Presjednik MZ Kozarac Ekrem Hadzic a takodje nam se i obratio nacelnik Opcine Maglaj, Mehmed Mustabasic kao i Presjednik MZ Kosova Enes Sejmenovic.

Igre iz Vojvodine i Cocek  izvelo je KUD KOZARA iz LJubije.Iza bine su se zagrijavali Kozaracke legende narodne muzike a prvi na binu je izasao Emir Blazevic koji  je uz pratnju orkestra Nedima Kazica-Netke otpjevao par pjesama i izmamio veliki aplauz od brojne publike.

Uz nase kozarcane imali smo i gostiju iz drugih dijelova nase lijepe domovine pa smo slusali jednu lijepu baladu posvecenu djevocici Medini uz izvedbi lijepe djevojke Azre Delic.

Sa sevdalinkama  nam se pridruzila zenicanka Indira Brkic i sarajlija Muris Sijercic. Muris je inace Kozaracki zet pa tako je ovih dana cini mi se vise bio u Kozarcu nego u Sarajevu :), kako stari kazu: ko se Sedre jednom napije iz Kozarca ga tesko otjerati.

Izvodjaci su se redali tako da smo slusali Enesa Garibovica, Vasku Besica, Dedu Balica kao i grupa mladih rapera INFEKCIJA.

Negdje oko 23 sata nasi gosti iz Kosova su nas napustili a mi smo im pozeljeli sretan put i da se uskoro opet sastanemo i druzimo.

Indira, Enes, Vasko i Emir su dali slag na cijeli koncert na zavrsetku koncerta. Pjevali su a publika je polako pocela da igra i plese. Po aplauzima koji su dobili izvodjaci mislim da je publika bila  zadovoljna. 

Ispred FK Bratstvo i u svoje ime zahvaljujem se svim ucesnicima od voditelja , recitatora, pjevaca do samih organizatora a takodje najboljoj publici  na svijetu koja se tu noc okupila na skolskom igralistu.

Ovu noc smo zajedno pjevali mi i nasi gosti a akobogda dogodine cemo imati jos bolji  i veci koncert…

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.