Braneći oca teško ranio starijeg brata

Sin i otac, čuro (52) i Miloš Knežević (73) iz Prijedora teško su povrijeđeni u porodičnom sukobu koji se dogodio prekjučer u popodnevnim satima pred Miloševom porodičnom kućom u Gornjem Jelovcu kod Prijedora.

Mira Miletić, službenica za informiranje Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, jučer je kazala da je ranjavanju prethodio verbalni sukob oca i starijeg sina.

 

– U jednom trenutku stariji sin čuro (52) nasrnuo je na oca vilama nanijevši mu teže povrede desne ruke. Vjerovatno u namjeri da zaštiti oca, u sukob se u jednom trenutku umiješao mlađi sin Nebojša (48), koji s ocem živi u zajedničkom domaćinstvu, a koji je iz kuće uzeo lovačku pušku iz koje je ispalio hitac u obližnji auto. Sačma iz puške odbila se i završila u stomaku starijeg brata, koji je u ovom sukobu teško povrijeđen – kazala  je Miletić i dodala da je nadležni tužilac Zoran Bulatović jučer saslušao oca i mlađeg brata, ali i svjedoke sukoba koji su potvrdili detalje ove zamalo kobne porodične svađe.
  
Marinko Lovre, dežurni hirurg bolnice u Prijedoru, kaže da je čuro Knežević u bolnicu dovezen u izuzetno teškom stanju.

– Hirurg Branko Jeličić i ja odlučili smo se odmah za operaciju koja je potrajala puna tri i po sata. Tokom operacije pacijentu je potpuno odstranjena slezena. Nažalost, lijevi režanj jetre mu je teško oštećen i to je trenutno najozbiljniji problem. Pacijent se trenutno nalazi u stabilnom stanju, mada je u ovom trenutku teško prognozirati njegov daljnji oporavak – kazao je hirurg Lovre i dodao da su tokom operativnog zahvata iz stomaka pacijenta izvadili brojne gelere.

U bolnici u Prijedoru sanirane su i rane Milošu Kneževiću, koji je nakon ljekarske pomoći i manjeg operativnog zahvata pušten na kućno liječenje.

Nakon noći provedene u pritvoru SJB Prijedor i jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu, na slobodu je pušten i Nebojša Knežević, koji se tereti za krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

Motiv sukoba u kojem je sin nasrnuo na oca vilama nije poznat.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.