Dodik je čovjek prevrtljivog karaktera

Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić upitan da prokomentarišete poništavanje zaključaka Narodne skupštine (NS) Republike Srpske (RS) od strane visokog predstavnika, dao je zaista zanimljiv odgovor u kome su svoje mjesto našli Dodik, Martić, Inzko, Tihić, Međunarodna zajednica, SAD…

"Radije se ne bih kačio za udicu u vidu zaključaka NSRS-a, u smislu taktičkih analiziranja, već bih probao da kažem nešto "pametno", a u ovom trenutku mi jedino pada na pamet da kažem da su ti zaključci kolektivna suicidalna glupost narodnih poslanika, te visokog doma u cjelini.

Naravno, pod okriljem instiktivno-intuitivne, te refleksno-udaračke "strategije" g. Dodik Milorada", navodi Bajić za "Svevijesti", te dodaje:

Dodik je čovjek prevrtljivog karaktera, a to znači da je na jednoj beogradskoj televiziji, ne tako davno, izjavljivao: "Ja znam da će mnogi u Srbiji smatrati da sam ja izdajnik kada kažem da je moja država Bosna i Hercegovina, ali to je istina i drugačije ne može biti".

Prevrtljivi premijer danas BiH ne smatra svojom državom i za nju navija samo kad igra "lopte" protiv Turske.

Mi znamo da se u najstarijem zanatu na svijetu neke osobe "prevrću" zbog novca, pa zbog toga u narodu postoji efektan naziv za takve karaktere: "kurva, tj. kurvaluk, tj. kurvanje".

Po istom principu je prevrtljivost g. Dodik Milorada čisto prostituisanje zarad glasova, novca, slave i drugih sebičnih beneficija, pa u tom svjetlu ne treba nasjedati na trikove te političke prostitutke.

Narodu će se desiti sudbina nesretnog neiskusnog momčića koji se zaljubio u jednu gospodju iz najstarijeg zanata, pa je sve raskućio vjerujući da ga ona voli, jer ako narod nastavi da uzvraća ljubav političkoj prostitutci g. Dodik Miloradu, to će se okončati u najtežem obliku raskućavanja samog naroda.

Prevrtljivi premijer je ubacio u igru neke budalaste zaključke, koji nemaju veze ni sa čim normalnim i važnim za običnog čovjeka u Republici Srpskoj, kao što ogromna većina običnih ljudi ne zna šta li Bože piše u tim zaključcima, sa samo jednim ciljem, a to je skretanje pažnje javnosti sa sve ozbiljnijih ekonomskih problema u RS-u, te snaženje pregovaračke pozicije u vezi približavajućih sudskih procesa za korupciju unutar Vlade RS-a. Ta politička prostitutka je toliko bezobzirna prema narodu radi svojih kratkoročnih interesa, da je sa predmetnim zaključcima postigao sljedeće:

– Prekršio je odredbe Dejtonskog sporazuma, čime je svijetu dao ključni argument da se RS ne bori za svoja prava, već da želi urušiti dejtonsku BiH;

– Slično je uradio Milan Martić, kada je odbio plan Z4, jasno pokazujući svijetu da se ne bori za ravnopravnost Srba, već za secesiju, pa je kazna brzo stigla;

– Vijeće sigurnosti i ključne svjetske sile koje su relevantne za BiH, a to su isključivo zapadne sile, su sada nakon Inzkovog poništavanja zaključaka ubjeđene da RS planira da razgradi BiH;

– Sada OHR ne da neće otići iz zemlje, nego će čak pojačati svoje dejstvo, a to je isključiva zasluga g. Dodik Milorada;

Tako da pitanje zaključaka posmatram isključivo kao srpsko pitanje, jer ako Srbi ne shvate da podržavaju čovjeka sa Miloševićevim manirima, te ako što prije ne odustanu od takve politike, onda će doći do pucanja prenapregnutog konopca, kao mnogo puta u bližoj srpskoj istoriji, a zna se po čijoj glavi. Po narodnoj, naravno.

Sve ostalo, Inzko, Tihić, Međunarodna zajednica, SAD, itd., sve to zavisi isključivo od reakcije srpskog naroda na prostituisanje g. Dodik Milorada.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.