Kozarac.ba

FIFA kaznila N/FSBIH sa 50.000 franaka

 

FIFA je kaznila Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa 50.000 švicarskih franaka zbog nereda navijača na susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Belgije i BiH.

Krovna svjetska fudbalska asocijacija odlučila je kazniti Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa čak 50.000 švicarskih franaka. FIFA je kaznu izrekla zbog bakljade dijela navijača BiH na susretu kvalifikacija između Belgije i naše reprezentacije u Genku 29. marta ove godine.

“Između 45 i 50 baklji je bilo zapaljeno na tribini gdje su se nalazili navijači Bosne i Hercegovine. Mnoge od tih baklji su zatim bačene na teren, te je susret bio prekinut na osam minuta, a igrači obje ekipe su se morali povući u svlačionicu. Nekoliko navijača BiH je također uletilo u teren”, navodi se u izvještaju disciplinske komisije FIFA.

Takođe, N/FSBiH je upozoren od strane FIFA da će se svaki naredni incident, pa i onaj najmanji, još teže sankcionisati. Neke od mogućih kazni su oduzimanje bodova reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te izbacivanje našeg državnog tima iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

(24si)

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.