FIFA kaznila N/FSBIH sa 50.000 franaka

 

FIFA je kaznila Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa 50.000 švicarskih franaka zbog nereda navijača na susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Belgije i BiH.

Krovna svjetska fudbalska asocijacija odlučila je kazniti Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa čak 50.000 švicarskih franaka. FIFA je kaznu izrekla zbog bakljade dijela navijača BiH na susretu kvalifikacija između Belgije i naše reprezentacije u Genku 29. marta ove godine.

“Između 45 i 50 baklji je bilo zapaljeno na tribini gdje su se nalazili navijači Bosne i Hercegovine. Mnoge od tih baklji su zatim bačene na teren, te je susret bio prekinut na osam minuta, a igrači obje ekipe su se morali povući u svlačionicu. Nekoliko navijača BiH je također uletilo u teren”, navodi se u izvještaju disciplinske komisije FIFA.

Takođe, N/FSBiH je upozoren od strane FIFA da će se svaki naredni incident, pa i onaj najmanji, još teže sankcionisati. Neke od mogućih kazni su oduzimanje bodova reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te izbacivanje našeg državnog tima iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.