Lepa Brena dolazi uprkos negodovanju

Koncert jedne od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije Lepe Brene, koji bi se trebao održati Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu 30. maja, izazvao je različita mišljenja u javnosti, od oduševljenja do otvorenog negodovanja.

Kontroverze oko gostovanja popularne folk pjevačice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dodatno su pojačane nakon objavljivanja spornih fotografija Brene koja se navodno ratne 1992. godine u rodnom Brčkom fotografisala u uniformi Vojske Republike Srpske.

 

Podsjećamo, fotografije je objavio hrvatski časopis Arena, a one su, kako tvrde, plod prikupljanja informacija čitatelja.

Pjevačica je odlučno odbacila bilo kakve navode o odijevanja ratne uniforme, izjavivši da je u Brčko otišla kako bi izbavila porodicu.

Nedugo nakon najave da će Lepa Brena u sklopu evropske turneje pod nazivom “Uđi slobodno” gostovati u i BiH, na internet stranici za socijalno umrežavanje Facebook pokrenuta grupa pod nazivom “Bojkot koncerta Lepe Brene u Zetri”, koja broji preko 19.500 članova.

U opisu grupe se navodi da bi održavanje Breninog koncerta bila “bosanska sramota”, te se pozivaju korisnici da se na ovaj način javno kažu ‘Ne’ koncertu.

Neovisno o previranju u javnosti, iz agencije “Stage Art” koja je organizator koncerta, ističu da pripreme za održavanje ovog muzičkog događaja u Sarajevu teku po planu.

Kako nam je potvrdio Nedim Srnja, menadžer agencije, organizatori su zadovoljni prodajom ulaznica čije su cijene 20 i 30 KM, dok se VIP ulaznice prodaju po cijeni od 50 KM. Posljednje VIP ulaznice rasprodate su u rekordnom roku.

Organizatori za sve ljubitelje Brenine muzike obećavaju tri sata vrhunske muzičke zabave i odlične atmosfere uz njene stare i nove hitove. Koncert će biti upotpunjen posebnom rasvjetom, kvalitetnim razglasom te led displejem, izjavio je Srnja.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.