Mesici “Woco” i “Industrijsko Poslovna Zona”

 

MEŠIČI – WOCO POSLOVNA ZONA

Prijedor –Kozarac – Kamičani je industriska zona , osnovana sa ciljem da izgradi skup moderne poslovne infrastrukture te iste komercijalizuje i učini dostupnim subjektima i potencijalnim ulagačima.

Projekt će omogućiti stvaranje uslova za dugoročan ekonomski razvoj sjeverozapadnog regiona BIH, u vidu povećanja proizvodnje, podsticaja zapošljavanju i nizom ekonomskih i drugih beneficija.

Zainteresovanost za poslovnu industrijsku zonu pored firme Woco izrazile su i firme ” APE-APARTMENT” d.o.o., ROOF tec Leichtdach-Systeme” d.o.o., ‘Organge-furniture”d.o.o.,sa kojima su obavljeni razgovori.

Izgradnju poslovne industrijske zone usvojio je Urbanistički zavod RS a.d. Banja Luka,u toku je i izrada Regulacionog plana Opštine Prijedor koja podržava ulaganja stranih investitora i izgradnju poslovne industrijske zone.

U toku su i razgovori sa našim ljudima i u inostranstvu koji imaju mogućnost da privuku strane investitore, koji žele da investiraju u BiH te da im prestave mogućnost i prednost poslovne industrijske zone.

-MISIJA POSLOVNE ZONE

Poslovna zona stvara prostor i obezbjeđuje resurse za poslovanje svojih klijenata. Na takav način kontinuirano doprinosi lokalnom, regoinalnom i državnom ekonomskom razvoju BiH i EU.

-VIZIJA POSLOVNE ZONE

Poslovna zona će predstavljati jednu od atraktivnijih lokacija u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj za osnivanje i razvoj poslovanja. Ovaj cilj ćemo postići kroz razvoj kvalitetne fizičke infrastrukture, naprednih tehnologija i stvaranja preduzetničkog centra izvrsnosti.

-POSLOVNA ZONA

Prijedor -Kozarac – Kamičani nalazi se na putu M-4 Prijedor-Banjaluka Zona je projektovana u dvije faze; FAZA A = 20ha, i FAZA B = 15ha. FAZA A nalazi se u vlasništvu „ORGANICO“ d.o.o FAZA B nalazi se u vlasništvu Softić Mirzeta.

-CILJEVI

Omogućavanje domaćih i stranih ulaganja, Racionalno korištenje zemljišta kao neponovljivog resursa, Smanjivanje troškova gradnje, ”sve na jednom mjestu”, Poboljšanje investiciske klime,otvaranje novih radnih mjesta, Uspostavljanje partnerstva između javnog i privatnog sektora, Održivi razvoj u sklopu strateškog razvoja BIH i RS-a.

-PREDNOSTI

Lokalne vlasti u BIH i RS-u podržavju izgradnju poslovnih zona, Dostupnost kvalitetnim ljudskim resursima, Poduzetnička tradicija, Koncentracija komplementarnih industrija, Povoljna cijena zemljišta,povoljan geografski položaj, Subvencioniranje zapošljavanja od strane države, Mogućnost povezivanja parcela.

-NAMJENA

Za potrebe domaćih i stranih investitora u poslovnoj zoni predviđen je prostor za sljedeće namjene; Proizvodnja i industrija (sigurna za okolinu), Usluge/servisi, Skladištenja i distribucija, Istraživanja, razvoj, edukacija, i dizajn, Obrada podataka i informatička podrška, Izložbeni prostori, Biznis centar, trgovina.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.