Bešlić otputovao u Istanbul

 

Jedan od najpoznatijih interpretatora narodne muzike Halid Bešlić napustio je danas oko 13.15 sati Klinički centar Koševo.

Bešlić je u pratnji porodice, prijatelja, premijera KS-a Besima Mehmedića i kompletnog tima Kliničkog centra u Koševu koji je vodio brigu o njemu i njegovom uspješnom oporavku, izašao pred veliki broj predstavnika medijskih kuća iz BiH i regiona te im se zahvalio za dolazak.

“Sada ne mogu puno da pričam, ali ću uskoro moći pa ćemo se ispričati”, poručio je i izazvao buru oduševljenja među medijima i onima koji su ga došli ispratiti.

 

Halid Bešlić je, po riječima direktora Kliničkog centra Farisa Gavrankapetanovića, oporavljen.

“Predstoje operacije oka koje će biti urađene na najboljoj klinici za ovu vrstu povreda. Operirat će ga dr. Murat Karađogul, a izuzetno ohrabrujuća je činjenica da desno oko reagira na svjetlost”, izjavio je Gavrankapetanović.

Posebnu pohvalu, Gavrankapetanović je uputio porodici Bešlić koja je imala povjerenja u Klinički centar te timu vrsnih ljekara koji su radili na Halidovom oporavku: Naimu Kadiću, šefu Neurohirurgije, Selvedini Komeliji, šefici Intenzivne njege, Edini Lekić, anesteziologu, Benjaminu Bejtoviću, maksilofacijalnom hirurgu koji je vodio operaciju na Bešlićevom licu, Mustafi Hirošu, šefu hirurških disciplina te Mirsadu Aliću, anesteziologu.

Bešlić i njegova porodica su zahvalili medicinskim sestrama Olji, Saneli, Mensuri i Mirsadi koje su sve vrijeme bile uz Bešlića.

(FENA )

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.