Nasilni 28-godišnjak pokušao silovati staricu

Sanjane je šokirao nemili događaj upada u kuću i pokušaj silovanja 64-godišnje F. LJ., hrvatske nacionalnosti, koja sama živi u prigradskom naselju Poljak.

Pijani Samir Škorić (28) zalupao je na njena vrata i lažno se predstavio kao njen komšija. Starica nije otvorila vrata jer nije prepoznala glas i pokušala je nazvati policiju. Škorić je isključio struju na elektrosatu kako bi je spriječio da pozove pomoć i potom drvenom cjepanicom razvalio vrata.

 

Kako starica nije pristala na intimni odnos s njim, Škorić ju je počeo udarati sve dok se nije skinula, a onda je i on svukao odjeću.

I pored većeg broja pokušaja, nasilni mladić nije ostvario seksualni čin jer ga je izdala muškost, ali je divljački premlatio bespomoćnu ženu i potom otišao.

Nakon što su komšije javile policiji, počinilac je uhapšen, a sudija za prethodni postupak je na prijedlog kantonalnog tužioca Vildane Dedić odredio pritvor za Samira Škorića.

Škorić je iz Kotor-Varoši, nezaposlen je i živi s ocem i braćom u neposrednoj blizini kuće napadnute F. LJ. Nije ranije osuđivan, a nezvanično saznajemo da se branio kako se ničega ne sjeća zbog pijanstva.

Porodica žrtve, i pored teškog psihofizičkog stanja F. Lj., ne želi da diže bilo kakve međunacionalne tenzije i smatra ovaj napad djelom neuračunljivog pojedinca.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.