OTVORENO PISMO KONGRESA BOÅ NJAKA SJEVERNE AMERIKE

SVIM BOŠNJAČKIM POLITIČKIM STRANKAMA
SVIM BOŠNJAČKIM ZASTUPNICIMA U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI
BOSNE I HERCEGOVINE
SVIM PROBOSANSKIM STRANKAMA

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, žrtava agresije i genocida, smatra da je prijedlog promjena Aneksa 4 Dejtonskog ugovora pod izgovorom ¨rješavanja pitanja Brčkog¨, zapravo odbacivanje Presude Internacionalnog suda pravde kojom je 26. februara 2007. godine dejtonska paradržava Republika Srpska (RS) osuđena kao genocidna tvorevina, jer su njena vojska i policija počinile genocid u Srebrenici – što je još jedan u nizu razloga da RS bude nelegalna.

Najmanja promjena Aneksa 4 bi ozakonila RS, što bi ujedno preduhitrilo i praktično obezvrijedilo očekivanu presudu Radovanu Karadžiću, koji je kao predsjednik i osnivač RS optužen za genocid koji je predvodio i počinio u 11 općina u Bosni i Hercegovini (BiH). Znamo da genocid nije zločin jedne osobe, nego je to zločinačko djelo para-državne strukture RS i države SR Jugoslavije, te drugih satelita.

KBSA ističe da je glasanje o Brčkom pokušaj legalizacije RS – čime se cementira postojanje genocidne RS kao države na pola teritorije BiH, a nakon čega slijedi zavada Bošnjaka i Hrvata o podjeli Federacije BiH.

Time Presuda Internacionalnog suda pravde, kao i presude mnogim zločincima na Tribunalu, posebno Radovanu Karadžiću, postaju praktično beskorisne, jer bi ovim glasanjem o Brčkom, Karadžićevo životno djelo, stvaranje RS, ozakonila dejtonska skupština BiH – i to, što je najtragičnije, glasovima bošnjačkih političkih
stranaka.

KBSA poručuje da se sjevernoamerički Bošnjaci kao građani Bosne i Hercegovine (BiH), i posebno kao žrtve višestruke agresije na BiH i najtežeg oblika zločina – zločina genocida, imaju pravo izjasniti i moraju pitati o najvišem pravnom aktu i budućnosti svoje domovine.

U ime žrtava agresije i genocida, KBSA traži od bošnjačkih političkih stranaka i bošnjačkih zastupnika u dejtonskoj skupštini BiH, da se amandmani o Brčkom ne usvajaju samostalno, već u paketu zajedno sa potpuno novim ustavom kojeg treba načiniti uz pomoć svjetske zajednice.

U suprotnom, KBSA upozorava, usvajanje amandmana o Brčkom predstavlja konačnu legalizaciju genocidne tvorevine RS, kojoj se ujedno daje pravo na
samoopredjeljenje i otcjepljenje od BiH.

KBSA odbija ovaj potez ka disoluciji BiH, jedine matične države bošnjačkog naroda.

U ime žrtava agresije i genocida, KBSA poručuje bošnjačkim političkim strankama, bošnjačkim zastupnicima u skupštini BiH i svim drugim relevantnim bošnjačkim
strukturama, da niko nema pravo raditi na uništavanju jedinstvenog državnog i društvenog tkiva BiH.

Oni koji to rade, čine historijski zločin prema BiH i prema Bošnjacima, koje pretvaraju u ¨europske Palestince¨.

U ime KBSA

Mr. Haris Alibašić
Predsjednik KBSA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.