Potpala za njemačko tržište

U Donjoj Ljubiji, u kooperantskoj proizvodnje firme “HS Invest” iz Bosanskog Novog, vlasništvo Samira Hamzića, koja se za ino kupca bavi proizvodnjom i pakovanjem potpale, radna mjesta je prije desetak dana dobilo sedam mještana.

Zijad Čanić, vlasnik firme doo “ZAM” iz Prijedora, koja je na području Ljubije organizovala kooperantsku proizvodnju, jučer je najavio proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

 

– Posao je vrlo jednostavan, a ideja za koju osim prostora ne trebaju značajna ulaganja originalna. Potpalu cjepkamo i pakujemo u plastične vreće od šest kilograma i isporučujemo HS “Investu”, a on njemačkom kupcu kojeg će, prema već ugovorenom plasmanu, potpalom, ogrjevnim drvetom i briketom snabdijevati u naredne tri godine – kazao je Čanić i dodao da je zaposlenim osim plate, koja u prosjeku za ovaj jednostavan posao iznosi oko 300 KM, obezbijeđen i topli obrok.

Među zaposlenim je i Sanel Mašić iz Donje Ljubije, u kojoj živi s majkom i sestrom.

– Moja porodica je do sada preživljavala od skromne majčine penzije, a ovaj posao doživljavam kao neku sigurnost da će nam biti bolje – priča Sanel obradovan šansom koja mu je pružena.

Za potpalu su se, kako kaže Čanić, zainteresovali i neki banjalučki kupci.

– Jedan od njih tražio je kartonska pakovanja od četiri i šest kilograma koja će mu uskoro biti isporučena – kazao je Čanić.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.