“A što se tiče Federalne televizije – nek se jebe!”

“A što se tiče Federalne televizije – nek se jebe!”

Na pitanje novinara, da prokomentariše "vijest" o krivičnoj prijavi, a koju je SIPA podnijela protiv premijera RS i nekoliko ministara i osoba iz tog entiteta, Milorad Dodik je dao poduži odgovor, u svom stilu, govoreći da je "relaksiran", da nema razloga da se sekira, a posebno je bio indikativan njegov "napad" na "Federalnu TV" i njenog dopisnika iz Banjaluke.

Dodik se tokom odgovora prvo obratio Miši Vidoviću, dopisniku "FTV"-a iz Banjaluke:

"To si ti lagao svo vrijeme, tvoja Federalna televizija, što sam najavljivao svima. Govorio sam o tome da se radi o jednoj "ujdurmi", ovakvih kao što je on, oni služe da podmeću Republici Srpskoj i onda se nađe tamo par sudija i tužioca i onda namjeste nekom priču koja je potpuna "ujdurma", prevara…", kazao je Dodik, dodajući:

"Naravno da se osjećam potpuno relaksiranim, a ovakvi poltroni kao gospodin koji me pitao i koji je jedva dočekao da u ime Bakira i onoga kretena i ostalih da naprave neki prilog, evo da vam kažem da je ovo najbolji način da se pokaže na koji način funkcioniše Bosna i Hercegovina. Skupi se par plaćenika koji ovdje produkuju lažne informacije, a onda kao tamo negdje u Sarajevu provode neku silu. Vidjećemo kako će to ići…"

Premijer RS se osvrnuo i na rad SIPA-e, objekte "oko sebe", novinare…

"A što se tiče SIPA-e, što se tiče Tužilaštva, stranih sudija i tužilaca koji imaju 20.000 maraka i koji sada žele da se obračunavaju sa Republikom Srpskom prije svega, ja to tako doživljavam… Naravno neko će to reći da je drugačije, jeste i napravio sam ovaj objekat, ponosan sam što sam ga napravio, znam da to vas nervira Vas iz Federacije, Vas gospodine Vidović, tebe lično, da te stalno nervira, volio bi da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo zato što smo napravili ovu zgradu", kazao je Dodik u direktnom obraćanju novinaru "FTV"-a.

"Ja nemam razloga da se bilo šta sekiram, to je sve podmetanje. Gospodin Lukač je hodao po Sarajevu i govorio da je njegov životni cilj da sruši Republiku Srpsku, on se borio protiv RS, on je ubijao ljude iz RS, a gospodin Vidović to ne vidi, on služi takvim ljudima", dodao je premijer RS i nastavio "monolog":

"Jedna grupa kretena okupljenih oko Bakira i njegove emisije i njegove televizije zajedno sa ovim Vidovićem neka pričaju priče koja mogu biti važne… Vidićemo kako će to ići. Šta je jače, kreteni ili ozbiljni ljudi koji se bave izgradnjom itd. Ja mislim da se radi o zloupotrebi, sve moje informacije koje sam imao do sada govore o tome da nijedna zvanična komunikacija nije obavljena. SIPA nema ništa veze sa tim, koliko razumijem direktora SIPA-e on  nije upoznat s tim, to znači da su promašene zakonske procedure. U Tužilaštvu isto tako glavni tužioc je zaobiđen, to znači da se radi o jednoj sektaškoj grupi koju sam ja najavljivao prije nekoliko mjeseci".

Na kraju, vidno nervozan, premijer RS je dao "komentar" o "FTV"-u:

"A što se tiče Federalne televizije – nek se jebe!"

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.