Nova Ivančica planira zapošljavanje

Samir Alihodžič, direktor “Nove Ivančice” iz Kozarca,  kazao je da će ovo preduzeće za izradu gornjih dijelova obuće u ovoj godini, ukoliko se ne suoči s težim posljedicama globalne krize, zaposliti još 100 radnika …

“Trenutno zapošljavamo 120 radnika i otpuštanja zaposlenih neće biti, već najvjerovatnije novog zapošljavanja. Tokom ove godine, ukoliko plasman proizvoda našeg austrijskog kupca ‘Paula Grina’ bude stabilan, organizovaćemo drugu smjenu u proizvodnji i zaposliti 100 novih radnika”, kazao je Alihodžić i dodao da radnici neće biti zaposleni odjednom već u tri navrata.

 

Prosječna plata zaposlenih u “Novoj Ivančici”, koja za potrebe hrvatskog partnera Tvornice obuće “Ivančica” i austrijskog kupca “Paula Grina” izrađuje gornje dijelove, mahom ženske obuće, iznosi 340 KM.

U Upravi preduzeća kažu da bi zarade bile i veće da nisu suočeni s kadrovskim problemima, jer se zbog nedostaka kvalifikovane radne snage, čija obuka traje od tri mjeseca do dvije godine, norma ispunjava tek sa 70 odsto.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.