Napadnuta ekipa magazina “60 minuta”

Večeras je u travničkom selu Gluha Bukovica napadnuta ekipa političkog magazina “60 minuta”, novinar Avdo Avdić, snimatelj Refik Vejsilagić i vozač Šaćir Vladavić.

Ekipa je snimala priču o seksualnom zlostavljanju djece od strane lokalnog vjerskog službenika. Nakon napada u krugu džamije, ekipi je onemogućen izlaz iz sela.

 

Danas je još jednoj ekipi magazina “60 minuta” onemogućeno snimanje. U prijepodnevnim satima u Foči Damiru Kaletoviću i Hakiji Hadžaliću nije dozvoljeno snimanje zgrade zatvora. Stražari su zatražili da novinar i snimatelj uđu u zgradu zatvora i dozvolu zatraže od upravnika, mada je snimanje spoljašnosti javnih prostora i u našoj zemlji dozvoljeno. Upravnik se nije pojavio, a ekipi je nakon dužeg zadržavanja u prostorima zatvora dozvoljeno da se udalji.

Gostujući ovim povodom u “Dnevniku” na “Federalnoj TV”, urednik ove emisije Bakir Hadžiomerović je najavio mogući prekid emitovanja, ukoliko se nastave napadi na novinare ove emisije.

Hadžiomerović je na početku izrazio razočaranost razlogom svog gostovanja u “Dnevniku 2”. Rekao je da je ovo nastavak kompanje koja ima svoje uporište i u režimskim medijima, prije svega medija u RS-u, a i pojedinim bošnjačkim medijima, pozivajući da se zaustavi hajka na 60 minuta i upozorio da neko može zaista stradati.

“Stravična je situacija da novinari magazina “60 minuta” žive pod policijskom zaštitom. Njima je onemogućen normalan i slobodan život. Ukoliko se sve ovo nastavi, ozbiljno ću sa svojim kolegama razmotriti da li i dalje raditi svoj posao”, kazao je Hadžiomerović.

“Ukoliko je magazin “60 minuta” jedini problem ove države, onda uživajte”, rezignirano na kraju poručio njegov urednik.

 

(Fena)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.