Pukla tikva- Raspad koalicije PDP i SNSD

Predsjedništvo i Izvršni odbor PDP-a odlučili su na današnjoj sjednici u Banjaluci da više nema koalicije između PDP-a i SNSD-a na nivou  RS i BiH, izjavio je potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić.

“To znači da smo od danas opoziciona partija u RS i BiH i očekujemo od predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i predsjednika Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da razriješe funkcionere PDP-a koji su birani na osnovu političkih prijedloga stranke”, rekao je Nagradić novinarima u Banjaluci i naglasio da PDP više nije dio skupštinske većine.

 

On je dodao da je riječ o ministru rada i boračko-invalidske zaštite Bošku Tomiću, te zamjenicima ministara u Savjetu ministara BiH Veselinu Poljaševiću i Igoru Crnatku.

Nagradić je rekao da će i predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji se nalazi na funkciji potpredsjednika Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH, na prvoj narednoj sjednici Doma naroda podnijeti ostavku.

Prema njegovim riječima, kadrovi PDP-a, koji su konkursom izabrani na javne funkcije, ostaće na svojim mjestima, mada “nije isključeno da će i prema njima SNSD preduzeti neke mjere”.

On je rekao da na današnjoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora PDP-a nije bilo riječi o sudbini lokalnih koalicija, ali je istakao da će PDP donijeti adekvatne odluke ukoliko SNSD započne priču o raskidu koalicije na lokalnom nivou.

“PDP neće biti opozicija RS i interesima srpskog naroda i svih koji prihvataju RS, a konstruktivno će djelovati u parlamentu RS”, poručio je Nagradić.

Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je zadovoljan radom ministra rada i boračko-invalidske zaštite Boška Tomića i da neće tražiti njegovu smjenu, iako je kadar Partije demokratskog progresa (PDP).

Dodik je novinarima  rekao da neće prihvatiti ni Tomićevu ostavku, dodajući da je on jedan od dobrih ministara u Vladi RS.

(SRNA/ONASA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.