“Jucer Bosna, danas Gaza”

 

Grupa studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, kao i grupa afirmisanih i neafirmisanih umjetnika BiH organizuje u srijedu 21.01.2009. u 20h, prodajnu izlozbu humanitarnog karaktera za pomoc djeci Palestine pod nazivom: “Jucer Bosna, danas Gaza”

Pogodjeni situacijom u Gazi, ovi umjetnici su se odlucili pobuniti protiv svih onih koji to samo gledaju i sute!!! Za ovu izlozbu, umjetnici doniraju po jedan ili vise svojih radova. Prodajom svojih radova zele da skupe materijalna sredstva koja bi se iskoristila za nabavku najneophodnijih sredstava za iskljucivo djecu Palestine i njihove majke!

Sva skupljena sredstva ce se poslati u Gazu preko organizacije Merhameta koji je vec slao novac skupljen preko ziro racuna otvorenih za pomoc zrtvama Gaze.

U susret ovim umjetnicima je izisao i vlasnik galerije Boris Smoje u Sarajevu, tako sto im je bezuslovno ustupio prostor u kojem ce se odrzati prodajna izlozba.

Vodjeni svojim ratnim iskustvima, studenti i umjetnici zele pomoci onima koji su danas tamo gdje je Bosna jucer bila!

U srijedu u 20h u u Galeriji Boris Smoje, smjestenoj u Radiceva broj 11 ce vas docekati prije svega  talentovani, humani i mladi umjetnici.

Slijedeci umjetnici ce izloziti svoje radove: Anaid Mekić, Kemal Mehmedović, Admir Mujkić, Taida Fitozović, Seid Tursić, Alma Šemšić, Edvin Granulo, Leptospyrra Leprosy, Edis Livnjak, Dragomir Križić, Lea Jerlagić, Edin Dugalić, Lejla Bajramović, Davor Ilinčić te Nina Hadžić!

Radovi će se prodavati po pristupačnim cijenama od 30 – 100 KM.

Za sve vas, koji se nalazite u Sarajevu je ovo idealna prilika da za simboličan novac kupite umjetničko djelo i pomognete djeci Palestine.

(Elvira:))

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.