Udruženje Prijedorčanki : JAVNI PROTEST

Udruženje Prijedorčanki ”Izvor” izražava najdublji protest i zgražanje zbog zločina nad nedužnim civilima u Gazi i od državnih institucija i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini traži da najhitnije reaguju i dignu glas protiv svirepog nasilja nad nevinima i ubijanja djece i žena.

Zahtijevamo od Predsjedništva, Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da poduzmu sve diplomatske i druge mjere da se zločin nad nevinim civilima zaustavi.

Da se pod hitno osiguraju i upute kontingenti humanitarne pomoći civilnom stanovništvu u Gazi i da na taj način demonstriramo svoje suosjećanje sa ljudima koji prolaze kroz isti pakao zločina kroz koji su prošli građani Bosne i Hercegovine tokom devedesetih. Prepoznajmo vapaje za pomoć koji danas stižu iz Gaze jer smo ih i sami upućivali svijetu u trenucima kada su nasu djecu komadale tenkovske granate ispaljivane na stambene zgrade, univerzitete, bogomolje, bolnice i pijace.

Od organizacija za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, prije svega organizacija koje okupljaju žrtve i porodice žrtava, tražimo da se oglase i putem svojih kapaciteta i kontakata u svijetu doprinesu prestanku napada na civile u Gazi. Krajnje je vrijeme da se organizujemo i da protestnim skupovima jasno damo do znanja međunarodnoj javnosti da stanovništvo Bosne i Hercegovine nakon stradanja kroz koje je prošlo ima sluha za patnje drugih, patnje bespomoćnih, patnje djece. Pozivamo sve domaće humanitarne organizacije da pod hitno sve svoje kapacitete stave u funkciju prikupljanja i slanja humanitarne pomoći civilima u Gazi i da o svojim akcijama obavijeste sve građane u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Ne interesuje nas politika, niti uzimamo bilo čiju stranu u sukobu, već tražimo da prestane ubijanje djece i civila pod izlikom samoodbrane. Zbog sopstvene tragedije, zbog naše ubijene djece, mi, građani Bosne i Hercegovine, ne smijemo mirno i nijemo gledati kako ubijaju nedužnu djecu u Gazi, niti bilo gdje drugo.

Udruženje Prijedorčanki ”Izvor”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.