Održana akcija “Cipelom u Novu godinu”

Akcija simboličnog naziva “Cipelom u Novu godinu” održana je danas u Sarajevu na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović u organizaciji članova Facebook grupe “Cipelom protiv tiranije – BH izdanje” i pokreta “Dosta!”.

Simboličnim gađanjem cipelama fotografija vladajućih političara u BiH organizatori su izrazili nezadovoljstvo njihovim radom i upozorili da će u novoj godini nastaviti pozivati političare na odgovornost.

 

Upućivanju “cipela upozorenja” prema političarima pridružila se nekolicina građana Sarajeva.

“Želimo jasno pokazati da će ova godina biti burna, godina protesta, te zahtjeva za ostavkama i pozivanja na odgovornost”, kazao je predstavnik pokreta “Dosta!” Demir Mahmutćehajić.

Među fotografijama domaćih političara, bila je i ona visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka, kojeg organizatori također smatraju odgovornim za lošu situaciju u zemlji.

Akciju su podržali Omladinski pokret Revolt, Demokratski omladinski pokret, UG Akcija građana, Štrajkački odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera u BiH, te facebook grupa “Revolucija u BiH”.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.