Protest u povodu medjunarodnog Dana ljudskih prava

 

Protest u povodu medjunarodnog Dana ljudskih prava je protekao mirno i dostojanstveno kako je organizator protesta i planirao.

Vise od 300 ucesnika je u dostojanstvenoj tisini laganim hodom proslo kroz glavnu prijedorsku ulicu a da se pri tom nije cuo niti jedan uzvik niti jedna ruzna rekacija od bilo koga ko se zatekao na ulici.

Policija je regulisala saobracaj i omogucila koloni protestanata da prodje planiranom rutom do glavnog gradskog trga pred Patrijom. Svi vazniji mediji u Bosni i Hercegovini su poslali svoje novinarske ekipe pa krajnje efekte ovog protetsta tek ocekujemo.

Ovo je veliki dogadjaj za Prijedor, a prije svega za prezivjele zrtve i porodice nestalih i ubijenih Prijedorcana. Ovo bi mogla biti prekretnica u trazenju nestalih jer od sada cemo ih traziti ovako i ici cemo pred sve nadlezne institucije sve dok se i posljednji nestali sugradjanin ne pronadje.

Ucesnici danasnjeg protesta su pokazali Prijedoru ali i bosanskohercegovackoj javnosti da jos uvijek nisu zaboravili svoje nestale rodjake i sugradjane i organizator ovog protesta Udruzenje Prijedorcanki ”Izvor” se zahvaljuje svim ucesnicima ali i nevladinim organizacijama koje su nam pruzile podrsku u organizaciji: udruzenjima ”Srcem do mira”, ”Mostovi prijateljstva”, ”Donja Puharska”, te udruzenju logorasa ”Prijedor 92” i Udruzenju za povratak u dolinu rijeke Sane ”Hrvatski dom”.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.