Veliki malonogometni turnir u organizaciji FC Bosna Cirih

 

U nedjelju, 30. novembra održan je tradicionalni zimski malonogometni turnir, koga organizuje FC Bosna Cirih. Organizator se i ovaj put potrudio da turnir prođe u fer i sportskoj „borbi“ i da organizacija bude na zavidnom nivou, stvarajući tako pozitivnu sliku o sebi kako među učesnicima turnira tako i među publikom i sponzorima.
 
Susreti ovakve prirode daju priliku za upoznavanje i druženje naših ljudi iz svih krajeva Švicarske, a isto tako i za konzumiranje domaćih jela i bezalkoholnih pića.

Na ovogodišnjem turniru takmičile su se 23 ekipe, što i nije baš malo, ako se uzme u obzir da su istog dana održana još dva BiH-turnira u drugim gradovima CH.

Ovaj turnir će zasigurno ostati zapamćen po tome, što su na njemu uzeli učešća naš Eldin Jakupović i nekoliko njegovih suigrača iz Ciriškog superligaša „Grasshoppers“.

Bilo nam je zadovoljstvo biti domaćin jednoj ovakoj ekipi i još se jednom zahvaljujemo Eldinu i njegovim suigračima, što su naš ovogodišnji turnir, svojim dolaskom učinili (još) atraktivnijim.

Njihovo prisustvo na turniru najduže će pamtiti pioniri FC Bosna ZH, jer su taj dan mogli biti u neposrednoj blizini svojih sportskih idola, uživati u njihovim majstorijama, slikati se s njima, skupljati autograme…….. Eh, da ste mogli vidjeti ta, beskrajno, sretna mlada lica.

 

 

Kao i svake godine, u pauzi turnira se igra revijalna utakmica pionira našeg kluba, koja uvijek privuče veliku pažnju publike. Svaki (uspješan) potez nekog od mališana izazove erupciju oduševljenja i aplauza kod prisutnih. Napredak u igri našeg podmlatka je očigledan i mi smo ponosni što naš klub ima i igrače mlađih uzrasta koji će za koju godinu zaigrati u prvom timu FC Bosna ZH. 

Pobjednik turnira bila je ekipa „Nankazu“ a drugo mjesto zauzeo je „Igman“. Svim učesnicima turnira zahvaljujemo što su uzeli učešća na našem turniru, te na fer i sportskoj igri.

Zahvaljujemo i svima onima koji su, na bilo koji način, pomogli da i ovogodišnji turnir bude više nego uspješan. Posebna zahvala pripada našim sponzorima, među kojim moramo izdvojiti glavnog sponzora turnira g. Seada Nedžibi iz firme NS Reinigungs Service, inače Kozaračkog zeta.

Svim članovima, navijačima i simpatizerima FC Bosna ZH, kao i svim posjetiocima kozarac.ba želimo sretne bajramske i novogodišnje praznike.

FC Bosna Cirih

Da još napomenemo da je „Kozarac-Connection“ iz FC Bosna Cirih iskoristila prisustvo velikog broja Kozarčana na turniru skupljajući pare za donaciju sportskih torbi pionirima i juniorima FK Bratstvo Kozarac. Ta akcija je još u toku i o njoj ćemo pisati opširnije kad bude privedena kraju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.