Ništa lakše!

(T)ko je rek'o taj se vara, nije se teško složiti s liderom (?) Stranke demokratske akcije, da je baš on, dakle Sulejman Tihić nedavno u Bruxellesu, spasio eresovskoga vožda od smjene. Nije, naime, a možda i nažalost, tolika moć Izetbegovićeva nasljednika. A, niti su takve okolnosti.

Problem je, međutim, što predsjednik stožerne bošnjačke stranke misli kako se s Miloradom Dodikom najlakše posvađati. S banjolučkim je neprikosnovenikom, u biti, najlakše biti u ljubavi. I on, Tihić –  izabrao je taj put.

Ali, to je, ma koliko je o tomu osjećaju u politici deplasirano govoriti, ljubav čiji se gabariti diktiraju iz velebnog banjolučkog kremlja. Slijedom čega uopće nije teško zaključiti zašto su SNSD i SDA, baš kao i stožerna hrvatska i najjača srpska stranka gotovo sestre rođene, a da se prirodni saveznici Tihić i Haris Silajdžić, te Dragan Čović i Božo Ljubić ni u putu (više) ne vole sresti. Riječju, jedna, jer vežu se zastave gdje im mjesto nije, prilično neprirodna situacija.

Tihić tvrdi kako se s Dodikom može posvađati (i) budala. No, tko, pametan, nakon svega, može vjerovati da su znanje, strpljenje i trud dovoljni da srpskog entitetskog lidera vrate na stazu koja ga je nekada, sada se, doista, doima davno, baš (i) u Bruxellesu promovirala u alternativu Karadžićeve esdeesovske sljedbe?!

I to baš dan-dva nakon što je Njegova vlada ukinula sve što je  bosansko u tamošnjim gradovima. Pa, eto, i Tihićev – Šamac!

Piše: Josip Vričko
(Oslobodjenje)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.