Atlantis Dubai

U Dubaiju otvoren najskuplji hotel na svijetu

Atlantis DubaiU Dubaiju je prošlog četvrtka, u nazočnosti više od 2.000 gostiju, otvoren hotel “Atlantis” vrijedan 1,5 milijardi dolara. Hotel je otvoren uz spektakularni vatromet i koncert Kylie Minogue, a otvorenju su prisustovale brojne osobe iz svijeta bogatih i slavnih, primjerice Michael Jordan, Robert de Niro, Mary Kate Olsen i Charlize Theron.

Nagađa se da je samo na ceremoniju otvorenja potrošeno više od 20 milijuna dolara.

 

Sam hotel je smješten na umjetnom otoku u obliku palme, prvome od tri ovakva otočića koji se grade u Dubaiju. Hotel “Atlantis” ima 1.539 soba, a njegova dva tornja povezije most s kraljevskim apartmanom u kojem noćenje stoji vrtoglavih 35.000 dolara. Apartman ima tri kupaonice, tri spavaće sobe, pozlaćeni stol s 18 stolica, a unatoč ovako visokoj cijeni i krizi u svijetu, za kraljevski apartman već postoji poduža lista čekanja.

Dubai Hotel 3

Posebna atrakcija je vodeni park s više od 65.000 egzotičnih riba, zaljevom s dupinima i velikim akvarijima.

Hotel “Atlantis” mnogi smatraju najnovijim čudom arhitektire, a Palm Jumeirah, otok u obliku palme, osmim svjetskim čudom. Na projektu otoka pet godina radilo je više od 14.000 radnika, a predviđa se da bi ga od 2010. moglo posjećivati oko 10 milijuna turista godišnje. Riječ je o jednom od najvećih umjetnih otoka, površine 560 hektara. Na njemu će biti izgrađeno još mnoštvo luksuznih objekata, apartmana i hotela. Primjerice, Donald Trump također uskoro otvara hotel u samom centru otoka.


Palm Jumeirah, otok u obliku palme

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.