Načelnik opštine u posjeti Kozarcu

Opština Prijedor uplatiće polovinu sume od ukupno 25 000 KM koliko je potrebno da se stavi u funkciju grijanje u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Osnovnoj školi „Kozarac“ u Kozarcu.

„U obilasku ove škole i novoizgrađene dvorane konstatovli smo da je potrebno da se grijanje što prije stavi u funkciju kako bi oko 370 učenika imalo kvalitetne uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja, tako da će opština izdvojiti polovinu potrebne sume, a za drugi dio ćemo zatražiti pomoć od Ministarstva prosvjete “ kazao je načelnik opštine Prijedor Marko Pavić koji je obišao ovu školu

 

On je dodao i da se nada da će naići na razumijevanje ministra prosvjete jer je obaveza entiteta da snosi troškove osnovnog obrazovanja.

„ Ako to ne bude onda ćemo naći načina kako da ovaj problem riješimo što prije “ dodao je Pavić.

Direktor Osnovne škole „ Kozarac“ Muhidin Šarić zahvalio se načelniku što je brzo reagovao na poziv da posjeti školu i upozna se sa aktuelnom problemima sa kojima su suočeni prosvjetni radnici u Kozarcu.

„Sala je završena pred početak školske godine i to sredstvima Ministarstva prosvjete koje je izdvojilo 60 000 KM, dok su mještani i donatori uložili još oko 70 000 KM „ kazao je Šarić. On je i dodao da je pored rješenja ovog problema veoma bitno da uskoro budu završeni radovi i na izgradnji ambulante porodične medicine u Kozarcu, koja je trenutno smještena u prostorijama škole.

„Time ćemo dobiti još slobodnog školskog prostora i prilagoditi ga za potrebe školske i gradske čitaonice“ kazao je Šarić.

Prilikom posjete Kozarcu načelnik Marko Pavić obišao je i radove na izgradnji ambulante Doma zdravlja te potvrdio da će opština Prijedor finansijski podržati završetak izgradnje 4 ambulante porodične medicine i stomatološke ambulante u Kozarcu do kraja ove godine .Do sada je sa raznih nivoa vlasti već uloženo 300 000KM, a potrebno je još približno toliko sredstava za njeno stavljanje u funkciju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.