Produžen pritvor Jankoviću i Stojniću

Dušanu Jankoviću i Željku Stojniću, osumnjičenim za zločin na Korićanskim stijenama, Sud BiH je produžio pritvor na mjesec dana.

Sud je uvažio prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora. Tužilaštvo je izrazilo bojazan zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, te remećenja javnog reda i mira. Odbrana se protivila prijedlogu Tužilaštva smatrajući ga “neosnovanim”. Prema odluci Suda BiH, Janković i Stojnić u pritvoru mogu ostati do 22. novembra.

 

Tužilaštvo sumnja da su Janković i Stojnić učestvovali u ubistvu oko 200 muškaraca na području Korićanskih stijena, na planini Vlašić, krajem avgusta 1992. godine.

Obojica su uhapšeni, po nalogu Tužilaštva, krajem maja 2008., od kada se nalaze u pritvoru. Zbog sumnji da su također učestvovali u zločinu na Korićanskim stijenama, u oktobru 2008. su uhapšeni, po nalogu Tužilaštva, Gordan čurić, Milorad Radaković, Milorad Škrbić i Ljubiša Četić. Njima je određen pritvor od mjesec dana.

Za učešće u istom zločinu Tužilaštvo sumnjiči i Damira Ivankovića i Zorana Babića, koji su, nakon hapšenja u maju 2008. pušteni na slobodu, prenosi BIRN – Justice Report.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.