Dvostruki ubica objesio se u pritvoru

Rezultati obdukcije tijela Rade Radinovića (28) iz Rasavaca kod Prijedora, osumnjičenog za ubistvo Doris Bajilo (23) iz Prijedora i Gordane Milosavljević (32) iz Bosanske / Kozarske Dubice, pokazali su da je on počinio samoubistvo objesivši se.

Obdukaciju je u nedjelju izvršio patolog Željko Karan, nakon što je Radinović u subotu pronađen obješen u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda Tunjice kod Banje Luke.

 

Cijeli slučaj i dalje je u nadležnosti Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Rade Radinović je 11. septembra policiji priznao da je ubio 23-godišnju Doris Bajilo iz prijedorskog naselja Raškovac, a tokom ispitivanja priznao je ubistvo još jedne djevojke, Dubičanke Gordane Milosavljević, za koju se prvobitno sumnjalo da je počinila samoubistvo utapajući se u rijeci.

Nakon što je uhapšen tokom istrage o ubistvu Doris Bajilo, Radinović je prijedorsku policaju odveo do kukuruzišta u naselju Raškovac, gdje ju je zadavio, a njezin nestanak su majka Sonja i brat Aleksandar prijavili u nedjelju 7. septembra.

Gordana Milosavljević je iz svog stana u Kozarskoj / Bosanskoj Dubici nestala polovinom februara ove godine, a njeno tijelo pronađeno je gotovo mjesec dana kasnije u rijeci Sani u selu Gornji Gaćani kod Prijedora.

Nakon priznanja i tog ubistva Radinović je policiji pokazao mjesto gdje je ubio ženu koju je također udavio i gdje je bacio njene lične stvari.

Radinović je prije nekoliko godina bio osumnjičen i za silovanje, ali je zbog nedostatka dokaza nakon nekoliko mjeseci, koje je odležao u zatvoru u Banjoj Luci, pušten na slobodu.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.