Umro zbog hapšenja sina

Drago Škrbić (72) iz Prijedora, otac Milorada Škrbića (48) koji je u utorak uhapšen sa još trojicom Prijedorčana zbog ratnog zločina na Korićanskim stijenama, umro je od srčanog udara koji je doživio zbog pretresa njihove kuće. To tvrde članovi porodice, koji ističu da su ogorčeni akcijom pripadnika SIPA.

Njegov brat Bogdan rekao je da će porodica zahtijevati da se cijeli slučaj istraži i da namjeravaju tužiti pripadnike SIPA, iako su svjesni da će to biti uzaludno.

 

Drago Škrbić, koji je bolovao od karcinoma jetre, preminuo je od srčanog udara neposredno nakon što su njegovu kuću pretresli pripadnici SIPA.

“Nije bilo potrebe za tim novim pretresom, jer iz kuće nisu ništa iznijeli, jer i nisu imala šta u njoj da traže. Moj svekar je bio veoma bolestan i kada sam mu u pratnji policije, koju sam i dovela do kuće mog supruga Milorada, koji je u utorak uhapšen u našem stanu u naselju Pećani, rekla da mu je sin odveden u zatvor u Sarajevo, mom svekru je odmah pozlilo”, kaže Mirjana Saleš, snaha pokojnog Drage i supruga Milorada Škrbića.

Ona ističe da je molila pripradnike SIPA da ne ulaze u kuću u kojoj živi Miloradov otac s teško bolesnim drugim sinom Milenkom Škrbićem, koji je obolio od Daunovog sindroma.

Kako dodaje, nisu je poslušali, nego su počeli s pretresom kuće Škrbića.

“Moj svekar je nakon 15 minuta pošto su istražitelji napustili kuću umro na mojim rukama. Njegovo srce taj sram i činjenicu da mu je sin uhapšen nije izdržalo. Prepuklo mu je od žalosti i on je u teškim mukama umro na kauču”, kaže Saleševa.

Ona tvrdi da se njen suprug Milorad Škrbić nije odupirao hapšenju, nego je samo molio policajce da ne maltretiraju bolesnog oca i brata.

“On i ne zna da mu je otac, za kojeg je bio jako vezan, umro nakon njegovog hapšenja. Uzalud sam molila odgovorne u Sudu BiH i Tužilaštvu da mu to prenesu kako bi došao na sahranu ocu, ali mislim da mu tu informaciju nisu prenijeli. Rekli su kratko da je Milorad pod istragom i da se ona ne smije ometati”, kaže Saleševa.

Drago Škrbić je juče sahranjen u Velikom Palančištu kod Prijedora. 

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.