“Ko ne voli BiH može otići”

Dopredsjednik SDU-a BiH okarakterizirao je retoriku premijera Vlade RS-a Milorada Dodika u toku emisije “Aktuelni razgovor” RTRS-a “bahatom i ultimativnom”.

Lazović je u saopćenju za javnost istakao da je Dodik, “još jednom direktno bacajući rukavicu u lice međunarodnim zvaničnicima u BiH, potvrdio da je on većinski problem, a ne dio rješavanja nagomilanih problema u BiH”.

 

Otvoreno se suprostavljajući Rezoluciji Evropskog parlamenta o stanju u BiH, dijeleći lekcije američkom ambasadoru i predstavnicima OHR-a i potcjenjujući inteligenciju bošnjačkog naroda, Milorad Dodik je s neskrivenom mržnjom više puta ponovio kako on ne voli BiH i kako je siguran da 90 posto građana RS-a ne želi da živi u BiH, stoji u saopćenju.

Lazović tvrdi da bi se Dodik, “ako je tako, trebao zabrinuti za svoje mentalno zdravlje, jer ogromno je psihičko opterećenje boraviti u prostoru koji ga svakodnevno čini razdražljivim, pogotovo što BiH, na njegovu žalost, ima i bit će je”.

“On i svako drugi ko ne voli svoju državu BiH može slobodno spakovati kofere i otići iz nje, ali ne može ni pedlja bh. teritorije ponijeti sa sobom”, kategoričan je Lazović.

Izrečeni stavovi Milorada Dodika posebno trebaju da zabrinu Srbe jer on pokazuje da ništa nije naučio iz proteklih vremena. Umjesto da svojom politikom vraća izgubljeno povjerenje drugih prema srpskom narodu, on ga, u stilu Miloševića, demonstrirajući politiku sile i ucjena još više produblje. Američki i evropski zvaničnici konačno bi morali shvatiti da se ne može graditi nikakva optimistična politička atmosfera s premijerom RS-a koji mrzi svoju državu, stoji u saopćenju.

Lazović poziva američke i evropske zvaničnike da “prestanu ponavljati otrcane fraze da se oni neće miješati i da će podržati dogovor domaćih politićara”.

“S ovakvim stavovima Milorada Dodika racionalni dogovori se ne mogu postići”, smatra Lazović.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.