Skloniti sa scene “manipulaciju” vladajućih stranaka

Predsjednik Naše stranke i kandidat za načelnika općine Rudo Bojan Bajić pozvao je danas sve građane u BiH da na predstojećim izborima kažu da prihvataju BiH i njene entitete, te tako sa političke scene sklone postojeću vrstu političke manipulacije od vladajućih stranaka, koje "građane drže u strahu, a istovremeno veoma dobro sarađuju i obrću stotine miliona eura u zajedničkim poslovima".

Bajić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da ova stranka zastupa jedinstven stav, koji nema nijedna druga politička struktura, a to je da neupitno prihvataju BiH, njene entitete, sve narode i različitosti.

„Taj politički stav ima budućnost, a sve ostalo su predizborne igre i trikovi“, rekao je Bajić koji je naglasio da su predstojeći izbori posebno važni u RS-u, „gdje je na sceni stvaranje jednopartijskog sistema, proizvodnja straha s najvećih funkcija, u čemu predvodi premijer RS-a Milorad Dodik s neprimjerenim i nepristojim govorima“.

Građani i na lokalnim izborima, kako je dodao, moraju tome reći stop, kako bi se okrenuli stvaranju demokratskog društva u kome može slobodno da se govori i misli, a da niko neće da građanima prijeti da će ostati bez posla ili da na neki drugi način ih ucjenjuje.

On je istakao da je cilj Naše stranke da postane parlamentarna u Banjoj Luci, te da ne posmatra predstojeće izbore samo kao pitanje rješavanja infrastrukture, već kao proces u kome će građani podržati ovu stranku da postane značajan politički faktor.

Nosilac odborničke liste Naše stranke za Skupštinu Grada Banja Luka Ozren Trišić rekao da je prioritet ove stranke smanjenje nezaposlenosti, istakavši da je iz gradskog budžeta u te svrhe potrebno svake godine izdvojiti 10 posto sredstava ili 16 miliona KM.

Naša stranka izlazi na izbore u 44 općine, ima kandidate za načelnika u 13 lokalnih zajendica od čega četiri u RS-u, a smatra da će osvojiti po jedno načelničko mjesto i u Federaciji BiH i RS-u.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.