Saopštenje OHR-a u slučaju “Stanković” šokantno

Vlada Republike Srpske je saopštila da je „šokirana nizom neistina, tendencioznih i zlonamjernih tvrdnji i pretpostavki“, koje je u svom današnjem saopštenju iznio OHR, povodom slučaja “Stanković“.

U saopštenju Vlade se navodi da ne smatraju da je potrebno da se javno više puta obavezuju na nešto što je njihova zakonska i moralna obaveza.

 

“Umjesto toga, kao odgovorna Vlada, do sada smo preduzeli sve, i preduzimamo sve što je u našoj moći, da odgovorne za njegov bijeg procesuiramo, i da Radovana Stankovića pronađemo i vratimo na odsluženje kazne“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da je svakodnevna i intenzivna saradnja organa RS-a sa svim državnim organima BiH, kao i sa međunarodnim institucijama, radi otkrivanja i lociranja Radovana Stankovića.

O svim preduzetim mjerama, 6. juna 2007. godine, OHR je, navodi Vlada, dao pozitvno mišljenje i pozdravio mjere i radnje koje su vlasti RS-a preduzele u slučaju “Stanković“.

“Neshvatljivo je da činovnici OHR-a pitanje odgovornosti ljudi koji su pomogli Stankoviću u ovom saopštenju ne postavljaju Tužilaštvu BiH, kao i drugim državnim organima BiH, koji su nadležni za vođenje istrage“, ističe, između ostalog, Vlada RS-a.

Na kraju navode da nemaju dilemu da li osobe koje su optužene za krivična djela ratnog zločina treba da odgovaraju.

“Današnje saopštenje OHR-a doživaljavamo kao još jedan u nizu dokaza o lošoj namjeri pojedinih činovnika OHR-a, kada je u pitanju RS“, poručuje Vlada RS-a.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.