NGI-Kozarac- Frankfurt na Majni

U Petak 05.09.2008 je zapocela zavanicno izborna kampanja za „Lokalne Izbore 2008” koji ce se odrzati za mjesece dana.

Tim povodom je u nedjelju u Frankfurtu na Majini odrzana promocija Nove Gradjanske Inicijative – Kozarac. Cilj  je bio da nasim zemljacima, prijateljima, simpatizerima kao i clanovima koji zive i rade u Njemackoj predstavimo plan i program rada, ciljeve i buducu viziju razvoja i ekonomskog napretka kako Kozarca tako i citave regije Prijedora.

Nasa izborna kampanja je pocela vec u subotu navecer na utakimci Spanija-Bosna i Hercegovina, te da bi se nastavila dalje u zakazano vrijeme u nedjelju prije podne.

U prvom dijelu izlaganja su predstavljeni razlozi nastnaka, politickog organizovanja i djelovanja NGI-Kozarac. Nova Gradjanska Inicijativa-Kozarac je osnovana iz razloga politickog nedjelovanja, nesposobnosti i ucmalosti sadasnjih stranaka na vlasti. Nerjeseni i nagomilani kljucni problemi, porast krimaniliteta kako u citavoj Bosni i Hercegovini tako i u nasoj regiji su ucinili ovaj korak jos nuznijim i potrebnijim, da se konacno pocenmo buditi i da odlucivamo sami o svojoj sudbini.

Zasto Vi kao glasac na predstojecim „Lokalnim Izborima 2008“ treba da date Vas glas upravo stranici NGI-Kozarac, a ne drugima?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo kratak i jasan – NGI-Kozarac ima najmladji i najkvalitetniji team koji djeluje i radi kako u matici u Kozaracu tako i u citavom svijetu. Jedan team koji ne tezi za foteljom nego ima iskrene zelje i namjere da pomengne sebi i Vama za nase zejednicko bolje ljepse i sigurnije sutra.

Ostvarivanje nasih planova, nasih i Vasih ciljeva kako na lokalnom tako i drustvenom novou, mozemo i moramo povjeriti nasim kanditatma, koji stoje na izbornoj listi „Lokalnih Izbora 2008” a to su:

   1. Foric Nihad
   2. Mahmuljin Zinajda
   3. Kahrimanovic Ibrahim
   4. Blazevic Ervin-Svabo
   5. Besic Zilha
   6. Pihic Midhad
   7. Filovic Azra
   8. Jakupovic Mirzet
   9. Kljucanin Adnan
  10. Kadiric Mirsada
  11. Zeric Omer
  12. Hadzic Emina
  13. Djonlagic Ajdin
  14. Arifagic Sefer
  15. Mahmuljin Asim
  16. Cirkic Mejra
  17. Bajric Zeljko
  18. Kulasic Nedzmija
  19. Besic Asim
  20. Hadzic Asmir
  21. Alagic Zerina
  22. Cuskic Husein
  23. Kararic Dinka
  24. Uzelac Gordana
  25. Besic Kemal
  26. Halak Amel
  27. Muratovic Omer
  28. Oruc Mina

Posto je NGI-Kozarac do sada bila jako angazovana oko registracije biraca ni ovoga puta nismo propustili priliku, a da se ne obratimo nasim biracima. Tim povodom je predstavljen dokument „Vodic za glasanje”, koji na jedan jednostavan nacin opisuje proces glasanja i upucije glasaca kako pravilno glasati.

Poslije ‘oficijelnog’ dijela – uz jednu lezernu diskusiju – smo razmjenili misljenja i ideje kako unaprijediti i poboljsati nas rad u dijaspori. U toj diskusiji su bili jako aktivni  – pored Salke koji nam je dosao iz Ratingena – jos Midho, Ismet, Midja, Emira, Zilho, Elvis, Seka, Hile i drugi. I opet dodjosmo do zakljucka  – imamo puno novih idea i prijedloga koje trebamo ubrzo sprovesti u djelo. Pri ovoj diskusiji se spontano rodila jedna mala akcija „finansijske podrske” za NGI-Kozarac koja ce vec sutra biti realizovana u Kozarcu.

Ako i na predstojecim lokalnim izborima u oktobru biraci ne budu gledali kome ce dati svoje povjerenje ne mozemo ocekivati nikakvo poboljsanje niti u nasoj nam prelijepoj Bosni i Hercegovini, niti u Prijedoru a bogami ni u Kozarcu

Danasnja promocija Nove Gradjanske Inicijative-Kozarac u Frankfurtu na Majni je potvrdila jos jedanput uvjerenost i odlucnost njenih pristalica, simaptizera i clanova da se zaista nalazimo na pravom i uspjesnom putu. Zbog toga njihov Glas ide  100% za NGI-Kozarac.

Ismet Sahuric-Bijeli

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.