Umro Dino Dvornik

Pod nerazjašnjenim okolnostima u svom krevetu u stanu u Zagrebu preminuo je poznati hrvatski pjevač Dino Dvornik u 45. godini života.

Još nije poznato zbog čega. Supruga Danijela je u šoku.

U rano nedjeljno popodne u stanu na Oranicama u Vrapču krenula je buditi supruga. Prvo je mislila da čvrsto spava. Tek kada ga je drugi put krenula buditi nešto prije 13 sati shvatila je da nešto nije u redu.

– Da, istina je da je umro i ne mogu sada pričati – rekla je kroz plač Danijela. Policija je trenutno ispred stana Dvornikovih. Vijest se poput požara proširila među Dininim kolegama. U roku od sat i pol svi su već znali za Dvornikovu smrt. Na telefone su se javljali kroz plač. Glumac Ivica Vidović prvi je u suzama došao izraziti sućut.

Susjedi kažu da su ga zadnje vidjeli u četvrtak na balkonu i nije im dobro izgledao. Policija još obavlja očevid.

Miljenko Dino Dvornik bio je poznati hrvatski glazbeni djelatnik, a osim u glazbi uspješno se okušao na filmu i televiziji.

Glazbenu karijeru započeo je još u 1980-tim godinama kada je osnovao funk bend "Kineski Zid". Na zagrebačkom festivalu nastupio je1988. godine sa pjesmom "Tebi pripadam" koja mu je donijela i nagradu za najboljeg debitanta. Postepeno je osvajao publiku svojim tekstovima te energičnim nastupima na pozornici.

Početkom devedesetih počeo je eksperimentirati sa technom. Popularnost mu je narasla 1995. godine kada je osvojio Splitski festival pjesmom "Ništa kontra Splita". Dino je višestruki dobitnik diskografske nagrade Porin. Osim glazbe, Dino je svoju filmsku karjieru počeo kao dijete kada je sa bratom Deanom glumio uz oca Borisa u popularnoj seriji "Malo misto", a 2004. godine nastupio je u hvaljenom filmu "Ta divna splitska noć" koji je osvojio nekoliko prestižnih filmskih nagrada, a 2006. godine zajedno sa suprugom Danijelom i kćeri Ellom sudjelovao je u televizijskom realtiy showu "Dvornikovi" koji je isto tako doživio uspjeh.

Dino i Danijela vjenčali su se 1989. godine, a u braku su dobili kćer Ellu. Do sada je u karijeri izdao osam albuma, a nedavno je imao promociju svog posljednjeg albuma "Pandorina kutija" u zagrebačkom klubu Piranha. Zadnjih pet godina svirao je sa grupom Four Funk s kojom je i surađivao na navedenom albumu. Pjevač je svojedobno iznenadio hrvatsku javnost priznanjem da se bori sa ovisnošću o drogama.

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.