Pobjeda bh. košarkaša nad Izraelom

U okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci, koje se iduće godine igra Poljskoj, reprezentacija Bosne i Hercegovine je u subotu uvečer izborila prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

U susretu drugog kola D-grupe kvalifikacija košarkaši BiH su u Tuzli savladali selekciju Izraela sa 77:71 (22:15, 19:18, 17:24, 19:14).

 

Nakon neočekivanog poraza u Češkoj košarkaši BiH uspjeli su upisati prvu pobjedu u kvalifikacijama i vratiti se u utrku za plasman na EP. Reprezentacija BiH imala je vodstvo gotovo svih 40 minuta, ali su Izraelci uspijevali u nekoliko navrata da se rezultatski približe, a u jednom trenutku i dođu u vodstvo.

Nakon dobre igre u prvom poluvremenu kada su bh. košarkaši imali prednost i do 14 poena, u trećem periodu došlo je do pada u igri selekcije BiH. To su iskoristili gostujući igrači i serijom od 12:0 u 27. minuti prešli u vodstvo od 47:50.

Seriju Izraela prekinuo je Kikanović koji je iznudio nesportsku ličnu grešku Tapira i pogodio jedno slobodno bacanje, dok je iz narednog napada pogodio čedović za izjednačenje. Do kraja četvrtine košarkaši BiH uspjeli su ponovo preći u vodstvo te sa jednim poenom prednosti ući u posljednjih 10 minuta.

Prve minute posljednjeg perioda pripale su bh. košarkašima koji su serijom od 8:0 došli do devet poena prednosti koju su održali do kraja meča.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Opačak i Bajramović sa po 13 poena, Jazvin sa devet te Bremer sa osam poena, a kod Izraela Tamir sa 13 i Green sa 11 poena.

Naredni meč u kvalifikacijama reprezentacija BiH igra 10. oktobra u Birminghamu protiv Velike Britanije.

REZULTATI I TABELA D-GRUPE KVALIFIKACIJA ZA EP

Velika Britanija – Češka 87:68
BiH – Izrael 77:71

Tabela:

1. Velika Britanija 2 1 1 179:170 3
2. Izrael 2 1 1 173:169 3
3. Češka 2 1 1 138:143 3
4. BiH 2 1 1 133:141 3

Parovi trećeg kola (10. septembra): Velika Britanija – BiH, Češka – Izrael.

(Sarajevo-x / FENA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.