Osnova medjustranackog dijaloga probosanskih stranaka

 

Na poziv Nove Gradjanske Inicijative -Kozarac, jucer se u prostorijama ove stranke, odrzao sastanak predstavnika stranaka koje se u svojim programskim orjentacijama zalazu za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, kako bi se razgovaralo o medjustranackom dijalogu, fer predizbornoj kampanji te o buducoj saradnji.

Na ovaj sastanak pozvane su sve probosanske stranke koje djeluju na podrucju nase opstine, SDA, SBiH, BPS, SDP, te takodjer nova “Nasa stranka” koja je krenula sa djelovanje i na prostoru Prijedora a koja se uz SDP odazvala pozivu na ovaj sastanak, dok druge stranke nisu poslale svoje predstavnike…

 

 

Domacin sastanka ponudio je polazne osnove koje su se sastojale u 5 tacaka:

 

1.      Da sve političke stranke u samom startu kampanje pozovu sve birače da iziđu 05.10.2008. godine na izbore, bez obzira za koju će se političku opciju opredijeliti.

2.      Da stranački programi i na njima zasnovani argumenti budu temelj u pridobivanju povjerenja i glasova birača.

3.      Da svaka politička stranka biračima ponudi “svoja riješenja” nagomilanih problema, koja može realizirati svojim aktivnostima i potencijalima.

4.      Da lićni animoziteti i netrepeljivost ne budu razlog za nekorektnu međustranačku komunikaciju.

5.      U postizbornom periodu predlažemo nastavak mogučih korektnih predizbornih odnosa.

 

Uz zaljenje zbog ne prisustva ostalih stranaka, zakljuceno je da se u osnovi sve tri stranke slazu sa ovim nacelima, te da se u svakom slucaju treba nastaviti raditi na zblizavanju stranaka u realizaciji zajednickih ciljeva sa posebnom naznakom da se ti ciljevi podrede obicnom covjeku i rjesavanju socijalnih problema…

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.