K.O.R.A 2008 i vijesti Omladinaca

 

Na redovnom sastanku upravnog odbora omladinskog udruženja “Mladost” Kozarac zajedno sa prisutnim članovima donešena je odluka da će se ovogodišnja četvrta po redu Kozaračka omladinska radna akcija održati 26. Jula 2008 god sa početkom u 11 sati ispred mjesne zajednice Kozarac.

Ovo odluka je donešena na osnovu prijedloga članova i pristigli mailova omladinaca i kozarčana koji žele učestvovati na ovoj manifestaciji.

Prošle godine smo uređivali “Staru Pilanu” a kako se može vidjeti sa prošli vijesti i slika to smo odradili veoma uspješno iako smo bili veoma skućeni sa financijskim sredstvima na kraju je ipak volja pobjedila i odradili smo zacrtani posao kompletno sa gotovim fudbalskim igralištem.

Ove godine planiramo više manjih aktivnosti tako da će mo najvjerovatnije uređivati partizansko groblje, očistiti prostor oko fontane i posaditi cvijeće, po potrebi uređivati školsko igralište, poredati nove kante za smeće uz čaršiju te na kraju nastaviti na staroj pilani sa manjim uređivanjima i naravno roštiljanjem. Na planu je i kampiranje sa mladima ali to je još u zraku ovisno o tome dali će mo do tog datuma imati potrebnu opremu za kampovanje.

Čast mi je najaviti da će jedan od naših članova naime Adis Dedić 19. Maja u sklopu seminarskog putovanja biti ugošten u Italijanskom gradu Trento gdje će predstavljati naše udruženje ispred domaćih omladinski i nevladinih organizacija. Iz ovog putovanja nadamo se sklapanju novih prijateljstava i partnera u budućem radu.

Od 16 do 22 Juna kod nas će gostovati 15 omladinaca iz Italije sa kojima planiramo razne sportske, kulturne i zabavne aktivnosti a ponajviše će mo se bazirati na “Staru Pilanu” gdje će mo odigrati nogometni turnir na novom igralištu. Za uzvrat će 9 omladinaca sa naše strane u Semptembru biti pozvano u Italiju gdje će također zajedno sa domačinima raditi razne sportske, kulturne i zabavne aktivnosti. Cjeloukupno financiranje ovih manifestcaija će biti pokriveno od italijanski udruženja na čelu sa LDA Prijedor.

I dalje imamo čvrste partnerske odnose sa Mittal Steelom iz prijedora ćija delegacija nas redovno posječuje. Prošli ponedeljak su zajedno sa Satkom Mujagićem ispred optimista obišli omladinski dom i imamo jaka obećanja da će Mittal jednim dijelom učestvovati kao donator rekonstrukciji doma. Trenutno sa njima radimo na projektu modernizacije informatičke opreme gdje će mo od njih dobiti nekoliko novih monitora, profesionalno umrežavanje computera i najvjerovatnije UPS-ove koji će to sve štiti od strujni udara.

Toliko sa sad iz naše katakombe,  tema za sponzorisanje i realizaciju ovogodišnje KORE je na forumu pa ko je u mogučnostii ima volje da podrži ovu manifestaciju  bujrum pomoći uvijek treba 🙂

 

PS: Prvi Maj je prošao u najboljem redu u sklopu sa tradicijom 🙂 🙂

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.