Sadik Bahtić: Sve što je jučer objavljeno je neistina

Zastupnik Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadik Bahtić oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da jučer, u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između njega i novinara Federalne televizije Avde Avdića i izražava žaljenje zbog načina na koji je taj događaj prezentiran javnosti.

“Sve što je jučer objavljeno je neistina i radi se o klasičnoj udbaškoj montaži koja je imala za cilj da me isprovocira da učinim neki pogrešan potez koji bi me diskreditirao kao političara i javnu ličnost”, navodi u saopćenju Bahtić.

 

“Radi istine i objektivnog informiranja odgovorno izjavljujem da u prostorijama Kantonalno vijeća SBiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta mene i pomenutih novinara. Istina je, što mogu potvrditi i prisutni u kancelariji Kantonalnog vijeća, da je konferencija KV SBiH USK bila zakazana za 11 sati. Novinari emisije ‘60 minuta’ s uključenim kamerama bez najave ušli su u prostorije tačno u 10,40 sati. Sugerirano im je da isključe kamere, rečeno da konferencija počinje u 11 sati, da su u toku pripreme, te da iz tih razloga napuste prostorije”, ističe on.

“Degutantno je sinoć bilo gledati na javnim RTV servisima kako se plasira izmišljotina da sam fizički nasrnuo na novinara što je notorna laž. Nasrtaja je bilo, ali s njihove strane. Taj isti novinar mi je bukvalno gurao mikrofon u usta s uključenom kamerom i nije dozvoljavao da se normalno pripremimo za početak konferencije na kojoj bi i oni bili prisutni da su došli na kulturan i civiiizovan način”, ističe u saopćenju Bahtić.

On ističe da je cilj “ove udbaške režije u suradnji s FTV je da me eliminišu s političke scene jer su javnost i građani USK i šire upoznati da sam u svom političkom djelovanju uvijek bio prepoznatljiv u borbi protiv kriminala i da sam otkrio i razotkrio dva najveća kriminala u USK – kriminal u Unsko-sanskim šumama i Sana-keram”.

“Stoga pozivam istraživačke novinare iz ‘60 minuta’ da se uključe i izvještavaju o kriminalu na USK, a ne da se bave režijama i montažama nama u Krajini poznatim još iz prošlih vremena. Na kraju želim da kažem da me ove montaže i režije neće pokolebati, ušutkati i ustrašiti u mom političkom radu za dobrobit svih građana USK i šire”, navodi se u saopćenju zastupnika Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadika Bahtića.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.