Bosna i Hercegovina – Makedonija 2:2

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici u srijedu u Zenici odigrala neriješeno s Makedonijom 2:2 (2:2). Strijelac oba gola za BiH bio je Damjanović (7., 19.), dok je pogotke za Makedoniju postigao Maznov (41., 45.).

Nogometaši BiH ni u drugom meču pod vodstvom selektora Mehe Kodre nisu uspjeli doći do pobjede. Mada su veći dio susreta igrali bolje i imali prednost od dva gola reprezentativci BiH su početničkim greškama u odbrani dopustili Makedoncima da neporaženi napuste Zenicu.

 

Prvih dvadeset minuta igre u potpunosti je pripao bh. igračima, koji su u 17. minuti golom Damjanovića došli u vodstvo od 1:0. Dvije minute kasnije Damjanović je iskoristio ubacivanje Vladavića i s pet metara drugi put zatresao mrežu gostujuće reprezentacije.

Nakon vodstva od 2:0 nogometaši BiH prepustili su sredinu terena Makedoncima koji su do kraja poluvremena došli do poravnanja. Maznov je u 41. minuti nakon kornera Pandeva udarcem glavom zatresao mrežu za 2:1, a isti igrač je četiri minute kasnije iskoristio Hasagićevu grešku i postavio konačan rezultat utakmice.

Drugo poluvrijeme proteklo je u igri na sredini terena bez mnogo prilika za gol. U finišu je Džeko imao šansu da osigura pobjedu selekciji BiH, ali je sa desetak metara šutirao pored gola.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.