Otkriven autor prijetećih poruka

Kako saznajemo od predsjednika nevladine organizacije “Luna” Bojana Bajića, otkriven je pošiljalac prijetećih i uvredljivih poruka aktivistima paljanskog Savjeta mladih, koji je jučer u CJB Istočno Sarajevo priznao svoje nedjelo.

– Riječ je o jednom omladinskom aktivisti koji je, kako je istraga pokazala, zloupotrijebio zvaničnu e-mail adresu Studentske organizacije Filozofskog fakulteta Istočno Sarajevo, te je, znajući lozinku, od kuće slao poruke – govori za “Dnevni avaz” Bajić.

 

“Luna”, zajedno s partnerskim organizacijama, među kojima je i Savjet mladih s Pala, organizira niz javnih debata o evropskim integracijama, od kojih će jedna biti održana upravo danas.

Dvoje aktivista Savjeta mladih s Pala dobilo je prijeteće poruke putem e-maila i telefona, u kojima su vrijeđani na najvulgarniji način i u kojima im je prijećeno fizičkim obračunom, a sve to, prema Bajićevim tvrdnjama, nakon što su radili na slanju poziva za javnu debatu na Palama. Ovaj projekt podržavaju, između ostalih, i OHR i Evropska komisija.

– To je za svaku osudu, ali kampanja zbog toga neće biti prekinuta. Policija radi svoj posao, a mi ćemo nastaviti promovirati evropske vrijednosti u BiH – kazao je jučer visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Miroslav Lajčak komentirajući upućene prijetnje.

Iz CJB Istočno Sarajevo nisu željeli otkrivati detalje o ovom događaju, već su samo kazali da je policija privela određeni broj osoba za koje se znalo da su imale pristup web-stranici fakulteta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.