Kozarac.ba

Rusija prijeti ratom

Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.

– Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo – rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax.

 

Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da “Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu”, ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.

– Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje… Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka – rekao je Kaminin.

Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom ne pridonose smirivanju sadašnje situacije.

 

(Hina)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.