Rusija prijeti ratom

Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.

– Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo – rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax.

 

Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da “Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu”, ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.

– Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje… Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka – rekao je Kaminin.

Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom ne pridonose smirivanju sadašnje situacije.

 

(Hina)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.