U ambasadi SAD-a pronađeno ugljenisano tijelo

U zgradi američke ambasade u četvrtak navečer pronađeno je ugljenisano, zasad neidentificirano tijelo, prenijela je beogradska radio televizija B92.

Neke grupe učesnika protesta “Kosovo je Srbija” u četvrtak su napale ambasade SAD-a, Hrvatske, Belgije, BiH, Kanade, Italije te predstavništva stranih komapnija i banaka.

 

Primijećeno je da su se neki vatrogasci koji su gasili požar u ambasadi SAD fotografirali s izgrednicima, a čuje se i sve više mišljenja promatrača da policija nije na napade reagirala pravovremeno te da tokom mitinga nije bilo adekvatnog osiguranja ambasada.

U centru Beograda opljačkan je i priličan broj prodavnica, a ispada je bilo i u Novom Beogradu ispred zgrade televizije B 92. Napadnuto je i nekoliko novinara, među kojima i nekoliko stranih.

B92 objavljuje i da se u četvrtak navečer prolaznicima dijelio nepotpisan letak kojim se poziva na bojkot robe te banaka iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

Sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić napao je medije da će glavna tema biti nemiri u Beogradu, a ne veliki protesti.

Na beogradskim ulicama još ima sporadičnih nemira.

Beogradska služba hitne pomoći u četvrtak navečer je do 21.15 sati primila ukupno 88 ozlijeđenih osoba, među kojima i 21 policajca, rekao je zamjenik direktora te ustanove Dušan Jovanović dodajući da je riječ uglavnom o lakšim ozljedama te da je samo troje primljenih zadržano na liječenju.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.