Izletjela kroz zadnje staklo vozila

Borka Cunjak (54), mještanka sela Krivaje kod Prijedora, teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjučer u popodnevnim satima na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka u mjestu Kamičani.

U istoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobili su Dragomir Cunjak, Borkin suprug, i kćerka Dražana Radanović (37), koja je upravljala “pasatom” austrijskih registarskih oznaka, dok je četvrti putnik u automobilu Ranko Cunjak ostao nepovrijeđen.

 

Radanović je, prema saznanjima saobraćajne policije, izgubila kontrolu nad “pasatom” u trenutku kada je pokušala pretjecati automobil ispred sebe, čiji je vozač također odlučio pretjecati. Nakon slijetanja sa ceste, “pasat” je udario u desnu bankinu, zarotirao se na cesti, potom udario u bankinu s lijeve strane puta i potpuno uništen zaustavio na sredini kolovoza.

Prema saznanjima iz bolnice u Prijedoru, Borka Cunjak, koja je u trenutku udara vozila u bankinu proletjela kroz zadnje staklo “pasata”, zadobila je teške tjelesne povrede u predjelu glave, vrata i grudnog koša zbog čega će do daljnjeg ostati na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dražana Radanović i njen otac Dragomir Cunjak pušteni su na kućno liječenje, a iz policije saznajemo da je jučer radi istrage organizirana i potraga za automobilom koji je “pasat” pretjecao.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.