Dragi prijatelji Udruženja Mladost….

 

Ovaj put se javljamo ( haman pa) uživo iz Mustanga. Petak veče,raja izlazi,svako ima svoje ciljeve za večeras,svoje društvo,sve je uobičajeno, osim što su se naši vrijedni članovi uspjeli okupiti i izdvojiti potrebno vrijeme za sastanak.Za pohvalu,stvarno,nismo se nadali da će svi  prisustvovati.Ipak,petak veče je.

Naime,u ponedjeljak smo stavili pinwall u Mustangu-hvala Elvisu na ideji i odobrenju- na kojoj će se nalaziti obavijesti o našim akcijama i sastancima. Tako da je ovo bio mali test,da vidimo hoće li raja obraćati pažnju,i koliko će se odazivati na sastanke.
Večeras,smo se pored pored ugodnog druženja,i dogovorili za prvu pravu radnu akciju ove godine. U nedjelju ćemo insallah ponovo da ”osvojimo” Staru pilanu,ovaj put sa rukavicama i vrećama za smeće 🙂 . Imamo i obećanu mašineriju,tj traktor,eventualno sa grnom ali to je još pod  upitnikom,i nekoliko motorki. Učesnici prošlogodišnje KORE znaju koliko vrijedi rad motorke,olakšala nam je pola posla (ih još da nismo ručno  ravnali put valjalo bi). Pošto bosanac nezna raditi prazna stomaka,za ovaj put smo planirali kotlić.Kakav će biti,nemam veze, kuhamo ga prvi put a valjda će biti jestiv. Usput,ako neki ima dobar recept,bujrum recite nam.

Ovih dana se dogovaramo oko KORE,i mogu vam reći,dogovor je pao,i to da ovaj put KORA traje duži period. Zvanično,ovo preliminarno čiščenje u nedjelju je i početak ovogodišnje KORE.Radne akcije će se dešavati prema potrebi i učinku,a ni lokacija nije tačno definisana,tako da se  ne trebate iznenaditi ako nas vidite jedan vikend u čaršiji ili u Kamičanima oko Šehitskog mezarja ili Partizanskog groblja.

Dakle,okupljamo se u nedjelju,u 11 sati,akcija će trajati dok se ne iscrpimo,eventualno da nas kiša ili hladnoća otjera,ali valjda neće. Ovaj put ćemo donijeti i svoje grablje, lopate, a za ubuduće smo planirali nabaviti sebi halat, koji će služiti upravo za ove akcije.
Iskreno rečeno,ovaj plan o nabavci halata zavisi o donacijama….

Još jedna tema koje smo se dotakli bila je naravno dom.Ove sedmice sam bila sa dr. Azrom Pašalić,koja je imala razumijevanja za naš projekat te je rekla da će se obratiti Paviću,i vidjeti na još nekoliko mjesta o mogućnostima finansiranja tog projekta. Međutim,to se neće završiti samo na tom jednom sastanku,isuviše dobro nam je poznata razlika između njihove ”podrške i razumijevanja” i stvarne pomoći.
Tako da ćemo nastaviti ‘kopati oči'….no sikiriki,biće doma…

Mislim da je uočljiv optimizam i entuzijazam u mojim riječima,ali krivac tome je stvarno dobro raspoloženje na druženju večeras,i uspjeh, veliki uspjeh jer polako ali sigurno pridobivamo povjerenje i podršku naših omladinaca,koji se već redovno uključuju i učestvuju…  Koga to nebi usrećilo i srce mu napunilo kad čovjek vidi da se ima za koga boriti,da nije sam,da ćemo se boriti za našu budućnost… Ponosno da kažem za  kraj,imamo 40 aktivnih članova… 40 različitih mladih ljudi,koji se inače ne nalaze u istom društvu,ali koji su pronašli zajednički interes za dobrobit svih… mislim da polako ali sigurno ostvarujemo svoje statutarne ciljeve

Selam,do pisanja

Predsjednik U.O. Mladost

Zilha Bešić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.