Djeca s puškama: Ko pazi na Internet u BiH?

Maloljetnička delikvencija i sve nasilnije ponašanje dječaka (ali i djevojčica) ovih je dana tema broj jedan svih domaćih medija te odgovornih ljudi u foteljama. Traže se načini da se to spriječi, traže se uzroci i krivci. Jedni tvrde kako je riječ o problemu koji se nosi od kućnog odgoja, drugi krive vlast, treći utjecaj televizije, ulice…

No, Internet, kao mjesto najmasovnijeg okupljanja tinejdžera, isto tako otkriva čime su to mladi danas ‘očarani’. Tako smo na jednom domaćem siteu za on-line druženje pronašli galeriju u kojoj brat predstavlja sestru, koja „želi biti gangster kada odraste“.

 

Potpuno je nebitno je li puška s fotografije prava ili ne, bitnije je da se curica slikala s puškom, a ne recimo s lutkom.

U Bosni i Hercegovini ne postoji netko ko bi se bavio ‘lošim’ stvarima na Internetu jer nije usvojen zakon o informacijskom društvu. Veliki je broj stranica na kojima maloljetne osobe postavljaju svoje fotografije od kojih je većina onih na kojemu su djevojke (bolje rečeno curice) prilično oskudno odjevene.

Iako je veliki broj fotografija svjesno načinjen i iako se ne radi o voajerizmu, roditelji bi vjerojatno bili zatečeni onim kako se njihova djeca prestavljaju potpunim strancima s one strane monitora ostavljajući i detaljne podatke o sebi.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Nelly
  • Milord
  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.