Djeca s puškama: Ko pazi na Internet u BiH?

Maloljetnička delikvencija i sve nasilnije ponašanje dječaka (ali i djevojčica) ovih je dana tema broj jedan svih domaćih medija te odgovornih ljudi u foteljama. Traže se načini da se to spriječi, traže se uzroci i krivci. Jedni tvrde kako je riječ o problemu koji se nosi od kućnog odgoja, drugi krive vlast, treći utjecaj televizije, ulice…

No, Internet, kao mjesto najmasovnijeg okupljanja tinejdžera, isto tako otkriva čime su to mladi danas ‘očarani’. Tako smo na jednom domaćem siteu za on-line druženje pronašli galeriju u kojoj brat predstavlja sestru, koja „želi biti gangster kada odraste“.

 

Potpuno je nebitno je li puška s fotografije prava ili ne, bitnije je da se curica slikala s puškom, a ne recimo s lutkom.

U Bosni i Hercegovini ne postoji netko ko bi se bavio ‘lošim’ stvarima na Internetu jer nije usvojen zakon o informacijskom društvu. Veliki je broj stranica na kojima maloljetne osobe postavljaju svoje fotografije od kojih je većina onih na kojemu su djevojke (bolje rečeno curice) prilično oskudno odjevene.

Iako je veliki broj fotografija svjesno načinjen i iako se ne radi o voajerizmu, roditelji bi vjerojatno bili zatečeni onim kako se njihova djeca prestavljaju potpunim strancima s one strane monitora ostavljajući i detaljne podatke o sebi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.