Poboljšanje sistema vodosnadbijevanja

Vodosnadbijevanje Prijedora je novi projekt kojeg finansira švicarski Državni sekretarijat za ekonomska pitanja (SECO) u saradnji sa Opštinom Prijedor.

“Mreža vodosnadbijevanja već duže vrijeme predstavlja značajnu prepreku povratku i razvoju Prijedora i okolnih mjesta. Švicarska je odlučila da izdvoji 12 miliona KM kako bi pomogla Opštini Prijedor da riješi ovo važno pitanje.

 

Opština će sa svoje strane za ovaj projekt izdvojiti 5 miliona KM. Kao rezultat projekta, oko 74.000 osoba dobit će sistem koji će ih pouzdano, sigurno i konstantno snadbijevati vodom”, kaže dr. Rolf Lenz, Ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini

Važna komponenta projekta je institucionalna izgradnja firme “Vodovod” d.o.o”. Uposlenici ove firme će uz tehničku podršku i posebnu obuku koju će pružiti švicarski stručnjaci biti u mogućnosti da osiguraju održivost ove važne investicije.

Ambasador Lenz će lično najaviti početak projekta u Prijedoru 15. februara 2008. godine na konferenciji za štampu koja će početi u 12,30 sati u Opštini Prijedor, Trg Oslobođenja 1.

Ovaj trogodišnji projekat implementiraće konzorcij konsultantskih firmi iz Švicarske i Bosne i Hercegovine. Projektne aktivnosti počet će 1. aprila 2008. godine.

Partneri projekta “Vodosnadbijevanje Prijedora”, Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine, Ministarstvo financija Republike Srpske, te Opština Prijedor, već su u novembru 2006. godine potpisali Sporazum o realizaciji ovog projekta.

(24sata.info)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.