6 miliona KM za rekonstrukciju glavne ulice u Prijedoru

Preduzeće “Komunalne usluge” iz Prijedora uključilo se u uređenje glavne ulice postavljanjem travnatih tepiha i sadnjom 39 stabala nekoliko vrsta drveća.

U glavnoj prijedorskoj ulici koja je pješačka zona, za travnjak je planirano više ostrva ukupne površine 350 kvadratnih metara a mlade sadnice drveća zaštićene su ogradom izgrađenom u ovom preduzeću. Komunalci će u glavnoj ulici u žardinjerama posaditi i parkovsko cvijeće uzgojeno u vlastitom rasadniku.

 

Radove na uređenju glavne prijedorske ulice koji su počeli februara prošle godine, izvode “Prijedorputevi” i “MB modul”. Do sada je završen veći dio poslova na popločavanju glavne ulice, postavljanju nove rasvjete i uređenju fasada na desnoj strani ulice, na potezu od Doma oficira do robne kuće “Patrija”, gdje se radi na uređenju trga površine 4 666 kvadratnih metara.

Građevinske skele nalaze se na nekoliko stambeno-poslovnih objekata na desnoj strani ulice, a početa je i izgradnja tri fontane.

Projekat rekonstrukcije glavne ulice u Prijedoru koštaće oko 6 miliona KM, asvečano otvaranje planirano je za 16. maj Dan opštine.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.