Kosovo: Objavljen scenarij proslave nezavisnosti

Radna skupina, koju je formirao kosovski premijer Hashim Thaqi, izradila je scenarij proslave proglašenja neovisnosti Kosova, piše u uvodnom tekstu vodeći prištinski dnevnik “Koha ditore”.

Prema riječima Vlore Qitaku, članice te radne skupine, odmah nakon proglašavanja neovisnosti na sjednici Skupštine Kosova, koja će se održati 17. ili 18. februara, uslijedit će svečanost u dvorani sportova “1. Tetori” (Prvi oktobar).

 

Na svečanosti, kako je najavljeno, govorit će kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, premijer Hashim Thaqi i predsjednik Skupštine Jakup Krasniqi, a pored najviših kosovskih dužnosnika, u svečanosti će sudjelovati i članovi diplomatskog zbora akreditirani u Prištini, kazala je Qitaku.

U dvorani će se potom održati koncert kosovske filharmonije, a slavlje će se nastaviti u središtu glavnog grada u organizaciji prištinskih gradskih vlasti.

Predviđeno je da se u svim gradovima na Kosovu održe proslave u organizaciji lokalnih tijela vlasti. Qitaku je rekla da je do sada organizacijski odbor za proslavu izdao akreditacije za više od tisuću novinara i tv ekipa, što je najveći broj novinara koji je ikada do sada pratio burna zbivanja na Kosovu.

Posebna velika proslava neovisnosti održat će se, kako se doznaje, u roku od dva tri tjedna nakon proglašavanja neovisnosti.

Dnevnik “Express” ističe kako je neovisnost Kosova gotova stvar, o čemu govore i sve učestaliji pozivi najviših kosovskih dužnosnika da proslave ovog važnog događaja budu održane u dostojanstvenom, civiliziranom ozračju i toleranciji, a ne u euforiji koja bi mogla isprovocirati neželjeni incident. List  navodi da svaka nekontrolirana uporaba oružja ili provokacija osjećaja drugih koji sebi smatraju gubitnicima može imati negativne posljedice.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.