Dodikova zahvalnost pokazala koliko je Silajdžiću stalo do BiH

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra kako su Haris Silajdžić i Stranka za BiH, pristajući na ultimatume Milorada Dodika, konačno biračima otvoreno rekli da su ih prevarili, te “da im najbolje pristaje ime stranka za fotelje”.

“Činjenica da je Dodik lično u više navrata javno zahvalio Silajdžiću što je (s)rušio aprilski paket ustavnih amandmana i tako osigurao RS kao trajnu kategoriju najbolje govori koliko je time izgubila država BiH. Ali još više govori koliko je Harisu Silajdžiću i Stranci za BiH zaista stalo do sto posto BiH”, kaže se u saopćenju SDA.

 

Ova stranka navodi kako je na sastanku u Širokom Brijegu Dodik još jednom odao priznanje Silajdžiću za odbijanje aprilskog paketa i kazao kako on više nikada ne bi pristao na takve amandmane kojima se razvlašćuje entitet RS, a jača država BiH. Odgovor Harisa Silajdžića, kažu u SDA, “bila je šutnja, dakle odobravanje”.

“Jasno je da Dodik i Silajdžić ne žele profesinalu policiju, kao ni reforme kojima bi se uvelo više reda i transparentnosti u radu državnih i drugih institucija”, tvrdi SDA.

Ova stranka još jednom iskazuje u cijelosti podršku stavovima predsjednika stranke o reformi policije i Ustava BiH iznesene na sastanku u Širokom Brijegu, te da ističe kako je stav predsjednika, vođstva, Glavnog odbora i ostalih stranačkih organa po ovim pitanjima jasan i konzistentan.

“Reformski procesi i evropska budućnost BiH nemaju alternativu. Zato će SDA, kao i dosada, insistirati na stvarnim reformama. Građani i država BiH trebaju efikasnu, profesionalnu policiju lišenu političkog uticaja, a ne etničku policiju koja provodi direktive svojih političkih šefova”, stav je SDA.

Ova stranka, kako se navodi u saopćenju, nikada neće pristati na policiju koja omogućava da svako čuva svoje kriminalce i ratne zločince.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.