Počela montaža nove proizvodne hale austrijske firme ”Austronet “


U Kozaruši je počela montaža nove proizvodne hale austrijske firme ”Austronet “ u kojoj je planirana proizvodnja svih vrsta polipropilenskih zaštitnih mreža raznih namjena.

“Ovo je jedan od objekata koji imamo u planu da podignemo na području opštine Prijedor, to je hala od 2000 kvadratnih metara, s tim što planiramo da u toku slijedeće godine podignemo još jednu proizvodnu halu od 3000 kvadrata “ potvrdio je predstavnik austrijske firme ” Austronet “ Enes Kahrimanović.

On je kazao da se radi o proizvodnji reklamnog materijala za sportske terene, zaštitne mreže u građevinarstvu na skelama, za teniske terene, kao i zaštite mreže u poljoprivredi, protiv grada, ptica te proizvodnji drugih dijelova iz veoma širokog programa proizvoda od polipropilenskim mreža, za koje je već postoji ugovoreno tržište za njihov plasman van teritorije BiH.

“Na samom početku rada, a to će biti početkom marta, planiramo da zaposlimo deset radnika, s tim da bi do kraja godine trebali umati 30-40 zapsolenih radnika “ kazao je Kahrimanović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.