Izgradnja ambulante u Kozarcu


Predsjednica Skupštine opštine Prijedor, doktorica Azra Pašalić, izjavila je da će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske finansijski podržati izgradnju i rekonstrukciju ambulante u Kozarcu.

“Članovi Savjeta mjesne zajednice Kozarac Nedžad Bešić i Mirzet Jakupović i ja, kao dio implementacionog tima za izgradnju i rekonstrukciju ambulante u Kozarcu, posjetili smo ministra Omera Brankovića i predstavili mu dosadašnji tok izvođenja radova”, navela je Pašalićeva. Pašalićeva je rekla da je Brankoviću pokazao veliki interes i razumijevanje i naglasio da će iz budžeta Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica biti podržan ovaj projekat.

Ona je izrazila zadovoljstvo rezultatima razgovora i podrškom Brankovića, ističući da je ovo dobar znak da će Kozarčani, koji do sada nisu imali adekvatan prostor za liječenje, dobiti ambulantu.

Pašalićeva je dodala da će opština Prijedor finansijski podržati i ovu fazu obnove ambulante u Kozarcu.

Za prvu fazu rekonstrukcije devastiranog objekta opština Prijedor uložila 90 000 KM, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH 120 000 KM. Predračunska vrijednost radova na potpunoj rekonstrukciji oko 600 000 KM.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.