Meci praštali na sve strane!


Nakon prekjučerašnje pljačke poslovnice NLB banke u Čeliću, policija MUP-a Tuzlanskog kantona intenzivno rasvjetljava ovaj slučaj. Iznos novca odnesenog iz banke još nije poznat, kažu u Operativnom centru MUP-a.

Očevici su ispričali da se sve odigralo u pet minuta. Prema njihovim izjavama, četvorica naoružanih pljačkaša, u crnim odijelima i s fantomkama na glavama, automobilom “audi A4” karavan, tamnoplave boje sa zatamnjenim staklima i ugrađenim rotacionim svjetlima, prvo su napravili dva kruga po čelićkoj čaršiji, a potom se zaustavili ispred banke. Kako je rad sa strankama u banci bio završen, vrata su bila zaključana i jedan od pljačkaša razvalio ih je nogom istovremeno otvarajući vatru iz automatskog oružja. Tada je u ruku lakše ranjen zaštitar Sanel Smajlović.

Policija iz PS Čelić odmah je reagirala i u banku uputila patrolu, na koju su pljačkaši odmah otvorili rafalnu paljbu i zaustavili je kod pekare. U razmjeni vatre, u nogu je ranjen policajac Albin Knežević.

U tom momentu na ulici je bilo dosta prolaznika a meci su praštali na sve strane, pa je prava sreća što niko nije pogođen. Nakon pljačke, razbojnici su projurili putem pored stare samoposluge, benzinske pumpe i pobjegli su prema Koraju. Policija je ubrzo pronašla napušteno vozilo na području općine Lopare.

U ovoj pljački učestvovala su četiri izvršioca, od kojih je jedan ostao u vozilu, drugi je čuvao stražu pred bankom, a preostala dvojica upala su u banku gdje su prisilila radnike da legnu na pod. Pokupili su novac iz ladica, dok je sef ostao netaknut.

Ranjeni policajac i zaštitar zadobili su lakše povrede i iz bolnice su nakon ukazane pomoći pušteni kući.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.